Müteveffa kasabın şefkatli avuçları
Kasaplar Odası Başkanı'nın hayvanat doğrama alanında değil de kan davalı sülaleleri barıştırma olimpiyatlarında rekor kırmasına ne demeli? Tam 448 kan davası, 97 kız kaçırma ve 106 muhtelif ihtilaf ve husumetin taraflarını barıştırdığı için Fransız Haber Ajansı (AFP) tarafından "Nobellik" ilan edilen Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı'nın muhitinde "Nobellik Sait" lakabıyla çağrıldığı bildiriliyor Hürriyet'in haberinde. 65 yaşında ölmüş kendisi. Haberin konusu bu. Yoksa bu hikayeden dört başı mağmur bir "barışma ekonomisi" haberi yazmak da mümkündü.
Rakamlardan Şanlı'nı mesleki kariyeri boyunca 6 yüz kadar barışma şölenine davet edildiği tahmin edilebilir. Şölen sahiplerinin, pilav ve bakliyat için değilse bile kebap ve etli yemeklerin lojistik ihtiyaçlarını karşılamak için çarşı-pazar dolaşmalarına gerek kalmamıştır herhalde.
Haberde merhum kasabın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesine süt kuzularının ve sığırların nasıl tepki verdiği aktarılmamış. Haberin tarafsızlığına gölge düşüren bir eksiklik sayabilir miyiz? Yok canım, saymayız. Görüş sorulsaydı muhtemelen "meee" ve "mööö" diyecekti gariplerim. Biliyoruz zaten.
Kasabın ruhuna fatiha için habere git
Hiç yorum yok: