Olan biten

Yaşlı İslamcılar rahatsız
Eygi: "Oraya gelirsem!..."


Tophane'deki galeri açılışında meydana gelen olaylarla ilişkili saldırganların kimliği ve amacı üzerinde tartışmalar sürerken, eylem Yazar Mehmet Şevket Eygi tarafından kızgın bir yazıyla sahiplenildi. Eygi Milli Gazete'de yayınlanan dünkü yazısında, "Müslüman Belediyeler"e "Edep yahu" diye seslenirken, Parklarda öpüşenleri, Tophane'deki galerilerle birlikte azarladı. Eygi'nin kızgınlığından Fethullahçılar da payını aldı. 


"Türkiye'de bazı kesimler sınırları zorlamaya başladı" diyerek kırmızı çizgilerini ilan eden Eygi, "Müslüman mahallesinde, aile yuvalarının bulunduğu bir sokağa çıktılar, ellerinde kadehler, kahkahalar atarak, trafiğe mani olarak içmeye başladılar. Bu yaptıklarına da sanat ve kültür adını verdiler. Böyle sanat ve kültür olmaz. Bunun adı düpedüz densizlik, edepsizlik, görgüsüzlük ve saygısızlıktır" sözleriyle galericileri sınırları ihlal etmemeleri konusunda uyardı. Ankara'da, Kurtuluş Parkı'nda "uygunsuz oturdukları gerekçesiyle" çiftleri "Genel Bilgi Toplama" (GBT) işlemine tabi tutan polislere de sahip çıkan Eygi, "Herkesin ortasında kucaklaşan, öpüşen kimselere nazikçe ihtarda bulunmuşlar. Her ülkenin kendine göre bir ahlakı vardır. Bizim ahlakımıza göre kalabalık yerlerde herkesin içinde öpüşmek, sarılmak, koklaşmak ayıptır, terbiyeizliktir, görgüsüzlüktür. Bundan birkaç sene önce isveç'te bir çift sokak ortasında cinsel münasebet yaptıydı. Böyle birşey bizde olamaz. Yapmaya kalkanlar görürler" dedi. 


"Türkiye'deki çağdaşlar, Müslümanlarla iyi geçinmek yerine onları kışkırtıcı, rahatsız ve tedirgin edici hareketler yapıyor" diyen Eygi, "Müslümanların idaresindeki belediyeler"e seslendi ve içkili mekanların dışarıya masa koymalarının engellenmesini istedi. Medresede defileyi sert sözlerle eleştiren Eygi, Rumelihisar'ındaki caminin tiyatro haline getirilmesine de "Burası Yunanistan değil" sözleriyle tepki gösterdi. 


Eygi yazısının ikinci bölümüünde Fethullahçılara yüklendi. Cemaatin sözcülerine "Sizin bozuk ve yanlış inançlarınızdan biri de, başınızda bulunan Hazret'in masum, yani günahsız ve hatasız olduğuna inanmanızdır." diye seslenen Eygi, şu ifadeleri kullandı: "Ehl-i Sünnet Müslümanlığına göre, Peygamber dışında masum yoktur. Azılı İslam düşmanı Siyonist Evangelistlerle dost olanlar,onlarla işbirliği yapanlar hata içindedir. Öncelikle fakirlerin ve miskinlerin hakkı olan zekatları Şeriat'a aykırı olarak toplayıp, yine Şeriata aykırı bir şekilde sarf edenler büyük hata ve yanılgı içindedir. Bir kamil-i mürşide bağlanan kişi onun emir ve tavsiyelerinin tamamını kabul eder, ona itiraz etmez, onu tenkit etmez. Lakin bu zatın gerçek kamil-i mürşid olması gerekir. Müteşeyyihten mürşid olmaz" 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.