Olan biten

Babahan: "Akın Birdal'ın vurulacağını biliyorduk"

28 Şubat'ın Sabah yöneticisi Ergun Babahan, Andıç Belgesi'nde adı geçen yazarlar Cengiz Çandar ve Mehmet Ali Birand'ın vurulmaktan korumak için gazeteden uzaklaştırıldığını söyledi. Gazeteye, Çandar ve Birand'la birlikte andıçta adı geçen isimlerin vurulacağına dair bazı bilgiler geldiğini anlatan Babahan, "Akın Birdal'ın vurulmasından çok rahatsız olduk" dedi.

Taraf Gazetesi'nde Neşe Düzel'in sorularını cevaplandıran Babahan, Andıç belgesinin hazırlanmasında dönemin Diyarbakır Yedinci Kolordu Komutanı, Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da işin içinde olabileceğini, isimlerin belgeye sonradan Çevik Bir tarafından eklendiğini söyledi. Babahan, "Yaşar Büyükanıt da o sorgudaymış. Hatta Sakık’ın, imzalamadığı ifadelerinin alındığı o sorguda, Yaşar Büyükanıt’ın ‘iyi çocukları’ da varmış." dedi. Babahan'ın "O belgenin yayınlanmasından sonra Akın Birdal vuruldu. Demek ki andıçtaki isimleri yayımlamak hayat kurtarmak anlamına gelmiyor. Ne hissettiniz?" sorusuna cevabı ise "Çok rahatsız olduk" şeklinde oldu.

O dönemdeki işini, "yazarları sansürlemek" olarak tarif eden Babahan, iki günlük söyleşide Sabah ve Hürriyet gazetelerinin iç işleyişleri, siyasetçiler ve askerlerle ilişkileri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Söyleşinin tamamını okulak için tıklayın
Blogger tarafından desteklenmektedir.