Olan biten

22 Şubat'ta polis, 2003-2004 yılına ait darbe girişimi verileri kapsamında 47 emekli ve aktif askeri yetkiliyi tutukladı, bunlar içerisinde 17 subay bulunuyordu... Genelkurmay ve Erdoğan bu duruma yönelik bir açıklama yapmazken, TBMM Başkanı Arınç daha çok polemik içerisine girdi. Genel Kurmay Başkanı Başbuğ, Mısır ziyaretinden döner dönmez (23 Şubat) acil bir toplantı düzenledi ve kuvvet komutanlarını biraraya getirdi.

Tum bunlar polisin ve yargının şiddeti artmış eşkiya tarzı idare yönetim şekilleri içinde olduğunu gösteriyor. (askerlerin yanısıra toplumdaki hakim düşünce de bu yönde). Amerika Birlesik Devletleri'nde olsa bir detektif generalleri ziyaret eder ve on sorgulama yapar. Ancak çok açık deliller ve net belirtiler olmalı ve bunlar mahkemede kanıtlanabilmelidir. Bundan sonra generaler davet edilir ve hakları okunarak tutuklanır. Ancak Turkiye'de böyle değil. Her hangi bir kimse bir bilgi bildiğinden şüphelenildiğinde bile önce otomatik silahli polisler tarafından paketleniyor ve basın tarafından rezil ediliyor. Her zaman bu sekilde oluyor ve şu anda en üst seviyedekilere ve onların arkadaşlarına da bunlar uygulanıyor.

James Jeffrey 2010-02-23 19:07 "Tüm bunlar polisin ve yargının şiddeti artmiş eşkiya tarzi idare yonetim sekilleri icinde oldugunu gosteriyor. ( toplumda ki hakim dusuncede bu yonde, askerler dahil) . Amerika birlesik devletlerinde olsa bir detektif generalleri ziyaret eder ve on sorgulama yapar,

Ancak cok acik deliller ve net belirtiler olmali ve bunlar mahkemede kanitlanabilmelidir, bundan sonra generaler davet edilir ve haklari okunarak tutuklanirlar. Ancak Turkiyede boyle degil. Her hangi bir kimse bir bilgi bildiginden suphelenildiginde bile once otomatik silahli polisler tarafindan paketleniyor ve basin tarafindan rezil ediliyor. Her zaman bu sekilde oluyor, ve su anda en ust seviyedeilere ve onlarin arkadaslarinda bunlar uygulaniyor."

James Jeffrey 2010-02-23 19:07 "Tüm bunlar polisin ve yargının şiddeti artmış eşkıya tarzı idare yönetim şekilleri içinde olduğunu gösteriyor. 

Ergenekon boş değil, 1982 anayasasının kendine tanıdığı pozisyon sebebiyle ordunun kesinlikle müdahale planları var

10ANKARA294 numaralı belgede, bu tutuklama ve gözaltılar için resmi açıklama gelmese de gazetelerin bu operasyonu Balyoz ve Kafes planlarıyla bağdaştırdığı ve bu darbe planlarının ayrıntılarını verdiği yer alıyor.

Bu olayların TSK için kötü olduğu ancak AKP’nin işine yaradığı, TSK’nın sessiz kalmasının da ya dönemin komutanlarının gerçek bir demokrasi istedikleri ya da AKP’nin ilk adımı atması için bekledikleri yolunda yorumlanmış.

“ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ”
Yorumlar bölümünde ise darbe planlarıyla ilgili “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” sözü verilerek kimi askerlerin geçmişte bu tür planlar yapabileceği açıklanmış.

Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın gelecek seçimlerin farkında olduğu ve tavrını da bu seçimlere göre sergilediği yapılan yorumlar arasında.

Kaynak: ntvmsnbc

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.