Olan biten




İsim hakkı TIR'ları soyuldu
Beşiktaş ile Fi Yapı arasında imzalanan isim hakkı sözleşmesi beklenmedik bir gelişmeyle mahkemelik oldu. Müteahhitlik şirketi, İnönü Stadı'nın isim hakkını teslim etmeye gelen onlarca TIR'ı, içinden bi' şey çıkmadığı gerekçesiyle geri gönderdi. Gelişmeler üzerine "Nasıl olur? Yolda çalınmış olmalı. İyice bakmışlar mı?" diyen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, şaşkınlığını gizleyemedi.

İncinmedia'ya konuşan Fi Yapı Satınalmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Sanal, "Valla TIR'ların içinden ne çıkacağını biz de merak ediyorduk. O kadar para saydık. insan hiç olmazsa iki karpuz dört kavun koyar." diyerek tepkisini dile getirdi.

İsim hakkı ticaretinde yaşanan bu krizden sonra gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. Türkiye Liglerinin isim hakkını Turkcell'den geri alıp sezon başında Spor Toto'ya satan Federasyon'un TIR'larının içinden aslında tomar tomar şike ihbar mektubu çıktığı, sponsor firmanın "isim hakkı herhalde bu" diyerek sözleşme sonunda iade etmek üzere hiç dokunmadan hepsini soğuk hava depolarına kaldırdığı iddia edildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir Turkcell yetkilisi ise "Valla bizim dönemimizde TIR neyin gelmediydi. "Nakliyesi size ait, gelin alın" dediler. Bizden de giden, eden olmadı. Bilemiyorum yani..." şeklinde konuştu.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine, hayali ihracat suçlamasıyla yargılanan Yahya Murat Demirel, Orhan Aslıtürk, Nurettin Güven gibi isimlerin de "o kadarını biz de sattık" diyerek dosyalarının yeniden görüşülmesi için mahkemelere başvumaya hazırlandığı bildirildi.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.