Olan biten

Erdoğan: "Karayılan ölümsüzdür!"


PKK lideri Abdullah Öcalan,  Urfa'nın Murat Karayılan'la birlikte, kendisinin ve Salih Müslim'in mensubu olduğu Karayılan aşireti tarafından kurtarıldığını söyledi. 15 Temmuz'un ardından düzenlediği mitinglerden birinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ulubatlı Hasan, Nene Hatun, Koca Seyit ve Kara Fatma gibi isimlerle birlikte Karayılan aşiretinin de adını anarak övmüştü.

Öcalan, İmralı'da HDP heyetinin de hazır bulunduğu müzakere aşaması olarak nitelendirilen 4 Şubat 2015 tarihli toplantıda "Karayılan da, ben de, Salih Müslim de aynı aşiretteniz. Meşhur bir aşirettir. Ben aşiretçilik yapmasını bilmem. Bundan pek memnun da değilim. Ama Urfa'nın kurtuluşu, işgale giden 300 kişilik Fransız askerinin Suruç önlerinde pusuda öldürülmeleriyle oluyor. Antep'te de Karayılan vardır, meşhur. Onların direnişi önemlidir. Yani iyi kötü bir şeyler yaptık. Şimdi o tarihe dayanarak yeni bir ittifak yapmak istiyoruz. Ancak koalisyon elimizden alındı. Kürtler bir anda kıymete bindi. Bu Elize Sarayı'nda karşılamalar vb. bilinçlidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 10 Ağustos 2016 günü Beştepe'deki sarayın önünde toplanan kalabalığa, demokrasi nöbetlerini sona erdirme çağrısı yapmak üzere hitap ederken Karayılan aşiretini "ölümsüz şehitler" arasında andı. Erdoğan, darbecilerin hesabının şehitlerin ruhunu gözardı etmeleri nedeniyle bozulduğunu söyledi. Erdoğan taraftarlarına "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Rabbimiz müjdesini veriyor. Onlara ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz. Ulubatlı Hasanların, Koca Seyitlerin, Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Karayılanların soylarının kuruduğunu zannetmişler" diye seslendi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.