Olan biten

İmralı

Öcalan'ın şimdilerde bir Kuzey Avrupa ülkesinde yaşayan resmi eşi Kesire Yıldırım'ın babasının 'MİT çalışanı' olduğunu öğrenmem ne kadar şaşırtmıştı beni, bilemezsiniz. "PKK nerede kuruldu?" sorusuna, Öcalan, hep "Pilot Necati'nin Ağrı'daki evinde" cevabını vermekteydi; 'pilot' sıfatını özellikle vurguladığı Necati Kaya'nın Türk Silâhlı Kuvvetleri'nden ayrılma ve "MİT'le irtibatlı biri" olduğunu da söyleyerek...

Askeri bölge olduğu için ve tek mahkum bulunduğu için güvenliği sadece bir koruma memuru tarafından sağlanan İmralı'ya daha önce adalet bakanlığı giremiyordu. Ada, Orgeneral Hurşit Tolon'un sorumluluk alanı içindeydi. Dördü PKK davasından hükümlü beş yeni mahkumun adaya nakledilmesi sayesinde ada cezaevi statüsü kazandı ve Adalet Bakanlığı'nın görev alanına dahil oldu. Bu, açılık sürecine start verildiği günlerde oldu ve sürecin ilk adımı olarak yorumlandı.

Adanın askeri statüde bulunduğu dönemde Öcalan, devlet adına kendisiyle görüşmeleri yürütenin şu anda Ergenekon davasından tutuklu bulunan bir komutanın adını avukatlarına vermişti. Öcalan, Roma'da bulunduğu dönemde de Çevik Bir aracılığıyla devletin kendisiyle sürekli görüştüğünü Vasat Dergisi'ne verdiği bir demeçte söylemişti.

Taha Kıvanç

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.