Olan biten

Yeşil Sermaye

Die Welt, YİMPAŞ'ın Almanya'da topladığı paraların seçimlerden önce transfer edildiğini ileri sürdü

'Paralar AKP'ye aktı'
**YİMPAŞ Holding Başkanı Dursun Uyar'ın, hakkında açılan davanın zamanaşımına uğrayacağını bilerek rahatça Türkiye'de dolaştığını yazan Alman gazetesi Die Welt, YİMPAŞ'ın topladığı paraların bir bölümünün de İslami kimlikli medyaya aktarıldığını iddia etti.
AYKUT KÜÇÜKKAYA

Türkiye'de kamuoyunun gündemine oturan YİMPAŞ Holding'le ilgili tartışmalar Almanya'ya da sıçradı. Almanya'nın büyük gazetelerinden Die Welt'te yayımlanan haberde, YİMPAŞ'ın Almanya'da topladığı paraların 4 yıl önceki seçimler öncesi AKP'ye aktarıldığı iddiasına yer verildi. Almanya'daki Yimpaş mağdurlarının avukatı Acun Papakçı , Die Welt'teki haberin Almanya'nın Interpol aracılığıyla aradığı YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar 'ın AKP'li bakanlarla objektiflere yakalanmasından sonra Alman gazetesinin sütunlarında yer almasının "anlamlı" bulduğunu söyledi.

Die Welt dünkü sayısında Boris Kalnoky imzasıyla " Tartışmalı Yimpaş Holding, İslamcıları Finanse Etti" başlığı altında haber yayımlandı. " Türk televizyonu Kanal Avrupa'ya üç gün önce AKP görevlisi D.B. tarafından bir faks geliyor. Faksta Yimpaş'ın geçen seçimlerde bir bavul dolusu nakit parayı Almanya'dan AKP'ye transfer ettiği yer alıyor " iddiasını okuyucularına duyuran gazete, " Eğer bu doğruysa tüm toplanan bu kirli para Başbakan Erdoğan 'ın partisi AKP' ye akmış'' yorumunu yapıyor. Gazete D.B'ye ulaşılmaya çalışıldığını ancak kendisiyle görüşülemediğini aktarıyor.

" Ama bunun dışında birçok diğer delil de bu kanıtları destekler nitelikte " iddiasını ortaya atan gazete YİMPAŞ'ın 2001'de Avustralya'ya 29 milyon Avustralya Doları kredi aktardığını ve bunun belgelendiğini yazıyor. Belgelerden paranın Nakşibendi tarikatı şeyhi Muharrem Coşan 'a transfer edildiğinin ortaya çıktığını savunan gazete haberinde, " 17.08.2001 tarihli havale makbuzu bir milyon Avustralya Doları'nın doğrudan Coşan'a aktarıldığını kanıtlıyor " ifadesine yer veriliyor.

Bu bilgileri okuyucularına duyuran Die Welt, Türk hükümetinin yöneticilerinin neredeyse tümünün Nakşibendi tarikatından olduğunu duyuruyor. Haberinde, " Özellikle Erdoğan, Gül, Aksu, Unakıtan ve Çiçek bu tarikata bağlılar. Bundan önce 90'lı yıllarda Erdoğan'ın daha önceki Nakşibendi şeyhi Esad Coşan'ın elini öpmesine ait bir video kaydı bulunuyor " ifadelerini kullanan gazete, bunun dışındaki havalelerin ise İslami kimlikli medyaya aktarıldığı bilgisine yer veriyor.

Erdoğan'ın basın danışmanı Akif Beki ve danışmanı Nabi Avcı 'nın da İslami kanallarda yetişmiş kişiler olduğuna dikkat çeken gazete, " Yimpaş'ın Beşir Atalay 'ın kurucusu olduğu sosyal araştırmalar merkezi Anar'ı da finanse ettiği biliniyor " diye yazıyor. Haber şöyle bitiyor: " Tarikatların etkisi AKP yönetiminde neden az olsun ki? Buna sadece küçük bir örnek Yimpaş hakkında yaşanan gelişmeler olarak gösterilebilir. Dursun Uyar birkaç ay sonra hakkında açılan davanın zamanaşımına uğrayacağını bilerek rahatça ortalıkta dolaşıyor

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.