Olan biten

Aziz Ergen

Düğmeci Albay. 

Beyaz Enerji Operasyonu'nu yürüten Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Dairesi Eski Başkanı Kurmay Albay. 

Beyaz Enerji Operasyonunun ilk günlerinde adının yazılmaması kaydıyla verdiği demeçte, "Cumhur Ersümer'i silin" diyen ve operasyonun hükümete rağmen yapıldığını belirten sözleri askeri çevrelerle özellikle ANAP arasında sert polemiklere yol açtı. Mayıs 2001 başlarında görevinden alınarak 6 ay süreyle Bakü'ye Jandarma Okullar komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na tayin edildi. Ergen ile Jandarma Genel Komutanlığı arasındaki iletişimden sorumlu Genel Sekreter Kurmay Albay Semih Öden de Hindistan'a askeri ateşe olarak tayin edildi. 

Albay Ergen'in sürpriz tayininde, Sabah Gasezesi'nin barında iki gazeteciyle yaptığı sohbetin etkili olduğu ileri sürüldü. Albay Ergen, DGM Savcısı Talat Şalk ile birlikte iki gazeteciye, Beyaz Enerji konusunda yayımlanmaması koşuluyla bazı açıklamalar yaptığı belirtilmişti. Hükümette rahatsızlık yaratan bu görüşme üzerine Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın İran gezisi sırasında kendisine vekalet eden Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan, Jandarma'nın Bakanlığın onayı olmadan basına açıklama yapmasını engelleyecek bir yazı yayınlamasını istemişti.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.