Olan biten

Yalman köstebek miydi?

TRT'de yayınlanan "Ezberbozan" adlı komik programdan hatırladığımız Yeni Şafak Yazarı Tamer Korkmaz ile Star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar arasındaki polimik izlenmeye değer bir ateş tokuşturması halinde cereyan ediyor. En genel plandan, "Ergenekon mevzuunda kimin öngörüleri haklı çıktı?" yarışması olarak okunabilecek polimikte, Korkmaz'ın bir kaç kez kendisinden açıkça "İyi gazeteciyim.  O kötü, ben iyiyim" gibi ifadelerle bahsetmesi tuhaf kaçmış. Eğer varsa, yakın arkadaşlarının onu uyarması ayıp olmaz. Bu, pantolonunun fermuarının açık unutulması gibi bir şey. Bir kenara çekip, başkalarına çaktırmadan söylenmesi halinde sevabı bile vardır.

Ezberbozan, Mehmet Tezkan'ın elini kolunu kılıç kalkan ekibindekiler gibi kullandığı "Aslında ne oldu?" adlı haber programından beri rastladığımız en müstehcen programdı. Korkmaz'a gülünç duruma düştüğünü söyleyen Tayyar'ın, en azından bu sözüne ben, "Evet çok gülmüştüm" diyerek tanık ve kanıt olabilirim.

Atışmaların asıl önemi ise, Ergenekon'un iddia makamında bir çatlamayla ilgili işaretler barındırmasından geliyor. Çünkü her iki yazar da muhatabını, "Ergenekon'un dümen suyuna girmek"le suçluyor. Böylelikle, bildiklerimizi gözden geçirip, Ergenekon'un 'sav'cı bloğunun -en azından bundan böyle- yekpare olmadığını da göz önünde tutan bir düzenleme gerekecek. Hatta belki, her iki yazarın da üzerinde durduğu bir ihtimal olarak "Truva atı" şüphesine odaklanmalıyız. Bu polimik sayesinde biraz daha görünür hale gelmesi dolayısıyla düşüncelerimizi revize ederken göz önünde tutmamız gereken bir başka şey de, özellikle Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ne çıkışından itiraben belirip, gün geçtikçe derinleşen çatlakların, iktidar bloğunda parçalı bir yapı ortaya çıkardığı olmalı.

Polimik içinde iki yazarın pozisyon aldığı asıl konu, "Orgeneral Kıvrıkoğlu Ergenekoncu mu değil mi?" sorusu etrafında şekilleniyor. Tamer Korkmaz'a göre Hüseyin Kıvrıkoğlu tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Edip Başer'in yerine tercih edilen Aytaç Yalman, ordu içindeki darbecileri içerden çökertirken Mahir Kaynak gibi çalıştı. Halef-selef genelkurmay başkanları orgeneraller Kıvrıkoğlu-Özkök'le birlikte Yalman'ı Korkmaz, ordunun üst kademesinde Ergenekon'a direnen darbe karşıtı mihver olarak tanımlıyor. Tayyar ise, başından itibaren Ergenekon Operasyonu'nun ciddiyetini, "1 numara" olarak işaret ettiği Hüseyin Kıvrıkoğlu'na ne kadar yaklaşılacağına bakarak tartacağını ilan etmişti.

Yazılara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayın.

Tamer Korkmaz

Derin potpuri

Kıvrıkoğlu kimleri şok etmişti

Gülü-yorum

Acı-yorum



Şamil Tayyar

Ergenekon’un Truva atı

Kıvrıkoğlu yine ters köşe mi yaptı?

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.