Olan biten

Fransız - İsrail stratejik ortaklığı Türk hükümetinin ve Başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde İran'ın nükleer programı için Türkiye'den İran'a nükleer malzeme sevkiyatına göz yumduğunu ve bu iddiaların dayanaklandırılması gerektiği belirtiliyor. - dipnot tv | Sarkozy: İsrail'in üzerindeki baskıların azaltılması ve Goldstone raporunun etkisiz kılınması için Gazze'de bağımsız bir soruşturma gerekli -

Bereyziat'ın aktardığına göre; İsrail, Türklerin başbakan Erdoğan'ın bilgisi dahilinde İran'ın nükleer programımı için Türkiye üzerinden gerekli nükleer malzeme geçişine izin verdiğini iddaa ediyor.

Balkanlar konusunda ortak çıkarlar adına, terörizm, enerji güvenliği ve Kıbrıs sorunu ve bölgedeki diğer sorunlar konusunda Türkiye’yle çalışmaya hevesli olmalıyız.

Çıplak kral Sarkozy: İsrail'in üzerindeki baskıların azaltılması ve Goldstone raporunun etkisiz kılınması için Gazze'de bağımsız bir soruşturma gerekli.

İsrail: Türkiye'nin İsrail aleyhtarı dış politikasından ve batı ekseninden kaymasından Fransa'nın Türkiye'ye karşı olumsuz tutumu sorumlu.

İsrail'den Fransa'ya: Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde Türkiye üzerinden İran'a nükleer program ile ilgili malzeme taşınıyor.

fransız-israil stratejik ortaklığı türk hükümetinin iranın nükleer programı için türkiyeden malzeme sevkiyatına göz yumduğunu ve bu iddiaların dayanaklandırılması gerektiğinini belirtiyor.

28 Ekim Fransa-İsrail stratejik toplantısı. İsrail Türkiye'nin İran'ın nükleer programı için malzeme geçimine izin verdiğini iddia etmiş. Fransa ispatla demiş. İsrail delilleri topluyoruz, yayınlayacağız demiş.

İsrail Fransa'ya ayrıca Türkiye'ye iyi davransa idiniz, Türkiye İsrail'le bozuşmak pahasına Arap ve Müslüman dünyasından kabul görmek için uğraşmazdı diyor aynı telgrafta.

http://cablegate.wikileaks.org/cable/2009/10/09PARIS1461.html

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.