Olan biten

Üzeyir Garih, Eyüp Mezarlığı'nda öldürüldü. Cinayetin işleniş biçimine dair, otopsi raporuna göre diz kapağına bıçak sokulup çevrildiği, bacaklardaki kaslarda bunun gibi yarıklar bulunduğu, kulak memesinin altına ve kalbine bıçak sokulup çevrildiği, kalbinin parçalandığı ve tek gözünün çıkarıldığı gibi ayrıntılar var. Ayrıca bıçak yerine kasatura kullanıldığı iddia ediliyor.

İddialara göre öldürüldüğü gün, Garih'in programında Bulgar İş Konseyi ile toplantısı vardı. Toplantı Dimitar Rigudin tarafından ayarlanmıştı. Öldürülmesinden sonra Trud adındaki Rus gazetesine Garih'in MOSSAD tarafından öldürüldüğünü söyleyen Rigudin'in kendisi de sekiz gün sonra yani 4 Eylül 2001 tarihinde silahlı suikast sonucu öldürüldü.

Garih ailesinin yakın dostu ve Alarko Holding eski İthalat Koordinatörü Doğan Kasadolu, cinayetten yıllar sonra, ailenin gizlediği bir gerçeği açıkladı ve cinayet günü Ortaköy'deki Alarko Sitesi'ne gelen polis kıyafetli kişilerin Üzeyir Garih'in 14 yaşındaki torunu Tal Herzikowitz'i kelepçeleyerek bir polis otosuna bindirerek kaçırdığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.