Olan biten

Kasım Engin

Geçtiğimiz Günlerde PKK'nin sitesinde "İsmail hocaya açık mektup" başlığıyla Kasım Engin imzalı bir mektup yazılmıştı bu mektuptan sonra ise sağduyulu Kürd aydınları İsmail Hoca'yı savunmuş ve Kasım Engine`e gerekli yanıtı vermişti.

Ancak kamuoyunda "kim bu Kasım Engin" soruları da cevapsız kalmış merak konusu olmuştu. Bu konuda   Kürdistan Aktuel'de yazan eski PKK`li Hasan Atmaca, Kasım Engin ile ilgili geniş açıklamalar yapmıştı. H.Atmaca Engin`in gerçek isminde sanırız küçük bir yanılgı yaşamıştı. H.Atmaca yazısında şunları söylemişti.

"Beşikçi'ye Açık Mektup" yazıp Hoca'yı tehdit eden Kasım kimdir?
Bu zat neler yapmıştır?
Ve PKK akademik hiç bir özelliği olmayan bu adama neden Beşikçi'ye mektup yazma görevini vermiştir?
Kasım Pazarcıklıdır. Soyadı Geçilmez'dir, Haydar Geçilmez'in yeğenidir. O PKK içinde 1993 Güneybatı eyaletindeki gerilla katliamı ile anılır. O tarihlerde Terzi Cemal eyalet komutanıyken Kasım da onun yardımcısıdır. Eyalette o kış gerillaya ağırlıklı bölümü üniversiteden olmak üzere çok sayıda katılım olur. Yeni katılanlar aydın yapıları nedeniyle eyalet yönetimini bir çok yönden eleştirirler. Bu eleştirileri hemen hepsinin tutuklanıp soruşturulmasına yol açar. O dönemde Mehmet Şener şehit edilmesine rağmen, örgüt içinde sürekli bir Vejin tehlikesinden sözedilmektedir."

Genel hatlarıyla doğru olan bu açıklamada isim konusunda küçük bir yanılgı var.

Hatırlanacağı gibi Ergenekon davasında gözaltına alınan Dr Hüseyin Nazlıkul ile ilgili bir haber yapmıştık o haberde Gözaltına alınan Pazarcık`lı Dr. Nazlıkul ile ilgili şunları söylemiştik .

"Buraya Kadar her şey normal hatta oldukça başarılı bir Tıp akademisyeni Dr. Nazlıkul.

Son Ergenekon operasyonunda Tuncay Özkan ve Arif Serdar Saçan`la birlikte gözaltına alınan ve tutuklanan Nazlıkul Özkan`ın Kanaltürk ve Kanal Biz`de program yapımcılığı (Kökler adlı Programı yapmıştı) ve yine Özkan`a en yakın kimselerden biri. Peki sadece bu kadar mı? HAYIR..

Birde Madalyonu çevirip O`nun kamuoyuna yansımayan diğer tarafına bakalım.

Dr, Nazlıkul Pazarcıklı yurtsever bir ailenin çocuğu. Almanyada özellikle PKK yanlısı organizasyonlarda bulunan biri. PKK`nin organize ettiği bir çok faaliyette yer alan Nazlıkul. Bir dönem Dış İlişkiler biriminde diplomasi faaliyetleri yürütmüş.

Nazlıkul`un bir kardeşi uzun yıllar PKK`de komutanlık düzeyinde gerilla faaliyeti yürüten Nurhak`larda Terzi Cemal ile birlikte 15 kişiyi işkenceyle katlettiği iddia edilen Terzi Cemal`in yardımcısı Celal (K)`dir. Bilindiğı üzere Terzi Cemal özellikle Nurhak pratıği nedeniyle Öcalan tarafından suçlandı ve daha sonra infaz edildi..

Bu kadar da değil Dr Nazlıkul Habertürk ve daha sonra Biz TV'de Özkan ve Ergenekon ilişkilerini yürütürken Kardeşi Ahmet Nazlıkul ne iş yapıyor dersiniz?

Kardeş (Battal) Ahmet Nazlıkul da Almanyada Yayınlanan Özgür Politika gazetesinde yönetici düzeyinde çalışıyor!.

Kimin eli kimin cebinden bilemeyiz kuşkü yok ki kardeşlerden biri PKK`li diğeri ise Ergenekoncu olabilir. Neden olmasın?

http://www.nasname.com/tr/1840.html
---------------------------------------------

Kasim Engin

Şimdi gelelim bu habere ve kasım Engin`in gerçek kimliğine.

Rizgarı Online de yazan Rucan Keleş imzalı "İsmail Beşikçi'yi tehdit eden Kasım Engin ve Ergenekon bağlantıları?" Yazı bu konuda bize önemli bir kaynak oldu. Sayın R. Keleşin yazısındaki bilgiler netti ve bizde bu bilgileri Frankfurt`ta yaşayan Pazarcık`li bir kaç kaynaktan doğrullattık.

Sayın R. Keleş Yazısında.

"Gerçekten Kasım Engin kimdir? Frankfurt'da kalan Pazarcıklı bir ailenin çocuğudur. Gerçek adı İsmail Nazlıkul'dur. İsmail Nazlıkul (Kasım Engin), Ergenekon davasında Tuncay Özkan ile beraber tutuklanan, sosyete doktoru olarak tanınan Dr. Hüseyin Nazlıkul'un kardeşidir.

Dr. Hüseyin Nazlıkul  Ergenekoncu Türk ulusalcıların saflarında faliyet gösteriyor(...).Kasım Engin'in kendisini Pazarcık kamuoyu çok iyi tanıyor. 2006 yılında Pazarcıklıların Paz-Der adına yurt dışında yapmak istedikleri dernekleşme girişimine karşıda sert ve tehdit içeren uzun bir yazı yazmıştı. Yapılan tehdidin ciddiye alınması için yazının yanına bir de, kendisine ait gerilla resmini koymuştu.

Hatta o yazıda kendisi hakında kişisel bilgileri vermeyi de ihmal etmemişti. (ilgi duyan aynı yazıları halen özgür politikanın arşivinde okuyabilir). Pazarcıklılar,1990-94 yılları arasında Pazarcık'da gerilla sorumlusu olarak Kasım Engin'in sivil halka karşı estirdiği terörü çok iyi biliyorlar. Bu dönem Pazarcık için bir kabus ve karabasan gibiydi. Nitekim Pazarcıklılar yazılan tehditleri ciddiye aldılar ve Paz-Der girişiminde vaz geçtiler.(...)

Kasım Engin 90'lı yılların başında Abdullah öcalan'ın yanına Bekaa'ya gider. Abdullah Öcalan onu Terzi Cemal'in yardımcısı olarak Kuzey-Batı bölgesine, Pazarcık'a gönderir. Aslında Abdullah Öcalan Terzi Cemal‘i denetime almak için oraya kendi adamı Kasım Engin‘i gönderir. Kasım Engin bölgeye geldikten sonra PKK'nın bölgede sivillere yönelik terörü ve şiddeti artar. Bölgede bir çok sivil insan suçsuz yere infaz edilir. Bölge insanları zorla haraca bağlanır. Ovadaki köy okuları yakılır, silahlı gerillalar ova köylerinde dolaşır. Bu da sömürgeci devletin acımasız terörünün köyler üzerinde yogunlaşmasına neden olur. Bu dönem sömürgeci devletin askeri güçlerine karşı ciddi bir eylem yapılmaz.

Yalnız bir günde Maksutuşağı (Kürdce Maxsian) Köyünde 15-21 yaşlarında 11 genç PKK'ye Kasım Engin'in vasıtası ile katılır. Bu gençler Engizek dağlarındaki gerilla eğitim kamplarına götürülmezler. üç dört ay Pazarcık'ın ova köylerinde silahsız gezdirilir. Bu gençlerin bir çoğu askerler tarafından yakalanır, tek kurşunla infaz edilirler ve daha sonra cestlerin yanına silah konarak çatışma süsü verilir. Hatta bazıları askeri cemselerin arkasına bağlanarak parçalanır. Kimisi de yakalanarak işkence edilir ve cezaevlerinde sağlık durumları tamamen bozulur. Engizek dağlarında gerillada bulunan bir çok genç ise PKK tarafında işkence ile infaz edilir.

Devletin ve PKK'nın terörü önünde onbinlerce Kürd insanı bölgeyi terk etmek zorunda kalır. Yüzyıllardan beri Kürdlerin elinde bulunan binlerce dönüm verimli toprak, tam da bu dönem devlet tarafında zorla gasp edilir. Bu dönem bölgeye iskan edilen her birisi 300 hanelik iki Türk köyüne dağıtılır. Bölgenin ermiş bir dedesi bu durum karşısındaki şaşkınlığını şöyle ifade eder: "Bu Türk Köyleri bölgeye inşa edilince, bırakın yapsınlar bizim dağdaki çocuklar buralara bir kaç bomba koyar ve bunlar korkar, kaçar gider diye düşündük. Ancak bizim dağdaki çocuklar Türk köylerinin yerine bizim evlere, köylerimize bombayı koydular" diye sitemde bulunur.

93'ün sonunda Abdullah Öcalan Terzi Cemal'i Bekaa'ya çağırır. Daha sonra Kasım Engin de Bekaa'ya gider. Kuzey-Batı eyaleti ve Pazarcık bölgesindeki tüm olumsuzluklar Kasım Engin‘in şahitliğinde Terzi Cemal‘e yüklenir. Terzi Cemal Bekaa'da Abdullah öcalan tarafından infaz edilir. Bundan sonra Abdullah Öcalan'ın müridi Kasım Engin'in yıldızı PKK içinde parlamaya başlar."

http://turkish.rizgari.com/modules.php?name=Rizgari_Niviskar&cmd=read&id=1804

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.