Olan biten

Yara tuzu geliyor


Hükümet kamuya açık alanda tuz tüketimini sınırlandıran bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılması beklenen tasarı taslağı, tastamam tuzdan arındırılmış yaşam alanları oluşturmayı hedefliyor. Tasarı yasalaşırsa, tuz, tıbben zorunlu haller dışında kullanılamayacak ve reçeteyle satılacak.


Uygulamanın ilk aşamasında lokanta ve yemekhanelerde tuzluk bulundurulan masalar tuvalete yakın yerlere koyulacak, tuz paketlerinin üzerine "Bakanlar Kurulu kararıyla sağlığa zararlıdır" ibaresi yazılacak. Tasarıyla ayrıca fırınlarda ekmek imalatı da yeni bir rejime bağlanıyor. Tuz katkılı ekmeğin yüksek oranlarda vergilendirilmesi yoluyla tuzsuz ekmeğin özendirilmesi, düşünülen tedbirler arasında.


Öte yandan Rixos Sungate Otel'de düzenlenen bir törenle Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında konuyla ilgili bir protokol imzalandı. Protokole göre, tuzsuz yaşam alanlarını metheden okul şarkılarının bestelenmesi için derhal yarışmalar açılacak ve dereceye giren eserler, izci kıyafeti giymiş çocuklardan oluşan 20 kişilik bir koro tarafından korsan gösteriler halinde sokaklarda seslendirilecek.

Habere erişmek için tıklayın

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.