Olan biten

Doğan Grubu

Doğan grubu ile Başbakan Erdoğan arasında çok açık ve çok çirkin bir savaş başladı. Çatışma, Aydın Doğan’ın medya kanallarının Almanya’daki -Erdoğan’a ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen- Deniz Feneri Derneği’nin, Alman mahkemelerindeki davayı haberlemesiyle başladı. Erdoğan, kendine yakın medya kanalları ile Doğan Grubuna saldırmaya başladı.


Belgeye göre gerginlik Almanya merkezli Deniz Feneri derneğine yönelik iddiaların yayınlanmasıyla başladı. Hükümetin ise Doğan grubunun bu yayınları, grubun televizyon kanallarında payının tekelleşmeye yol açacak şekilde artmasına izin verilmemesine tepki olarak yaptığı savunması yer buluyor. Belgede şu ifadeler var: "Başbakan aslında takdire şayan bir soğukkanlılık göstermiş olsa da Doğan aleyhinde kasıtlı bir siyasi eyleme girişildiğine işaret eden unsurlar var. " "Haftalar önce, Ticaret Bakanı (sic) (Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet) Şimşek, Londra'da bir grup yatırımcıya Doğan hisselerini satmalarını çünkü "faaliyetlerinin daha çok uzun süre devam etmeyeceğini" söyledi. Belgede kısa süre sonra grubun hisselerinin %8 değer kaybettiğine dikkat çekiliyor


Dışişleri Bakanı Gül, 1 Mart 2003 tarihli ABD askeri konuşlandırma tezkeresinin meclis tarafından reddedilişini kapalı toplantılarda övmeye devam ediyor ve ABD ilişkilerine ters olacak şekilde daha fazla Arap/İslam eğilimli bir dış politikayı savunuyor.


1 yorum:

  1. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, belgelerde kendisi hakkında ileri sürülen iddiaları Anadolu Ajansı'na verdiği demeçle yalanladı.

    Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışında yabancı yatırımcılarla bu kapsamda herhangi bir görüşmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi ve “Raporda yer alan bilgi ve yorumların gerçek dışı ve uydurma olduğu 'Ticaret Bakanı' ifadesinden de anlaşılmaktadır. O dönemde 'Ticaret Bakanı' değil, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütüyordum. Dolayısıyla çeşitli medya kuruluşlarından asılsız unsurlarla derlenerek bu belgeye giren yorumlar akıl ve mantıkla bağdaşmayan hayal ürünü ifadelerdir. Şiddetle yalanlıyorum.” dedi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.