Olan biten

Mehmet Şen

JİTEM tarafından öldürülen Kürdistan Ulusal Meclisi üyesi. 2004'te Özgür Gündem Gazetesi'ne itiraflarda bulunan Abdulkadir Aygan'ın anlatımlarına göre Kürdistan Ulusal Meclis (KUM) üyesi Mehmet Şen, Nizip Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli Ahmet ve Sedat adlı polis memurlarının yardımıyla tuzağa düşürülüp kaçırıldı. Şen 26 Mart 1994'te öldürüldü. Ajandasında Şen ile ilgili bir istihbarat raporunun bulunduğunu söyleyen Aygan, JİTEM'in haftalık istihbarat toplantısında bilgilerin ortaklaştırıldığını ifade ediyor.

Toplantıda bütün bilgiler toplanıyor ve cinayet planlanıyor. Şen hakkında hazırlanan istihbarat raporunda şu bilgiler yer alıyor: Mehmet Şen eski TSİP üyesi, Necip kod adını kullanıyor, yerel seçimlerde önce DEP'ten aday oluyor, DEP'in seçimlerden çekilmesi üzerine bağımsız olarak adaylığını koyuyor... 

Belli bir sistematiğe sahip olan istihbarat raporunda Mehmet Şen'in eşkali de belirlenmiş: "Uzun boylu, esmer, kır saçlı, normal yapılı." Görevi ise "Güneybatı Eyaleti Meclis üyesi" olarak geçiyor. 13 Mart 1994'te Şen'in Birecik'e gittiği, askeri güçlerle tartışmaktan çekinmediği notu da düşülen raporda, "Faili meçhul olayları Devlete mal etmeye çalışan bir tiptir. Kendisine aşırı güvenir" bilgisi dikkat çekiyor. İstihbarat raporunda, eşi Nuray Şen'in ilkokul öğretmeni olduğu, Eğitim-Sen Nizip Şube Başkanı ve faal olduğu notu da düşülmüş. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.