Olan biten

Ahmet Çörekçi

Hava Kuvvetleri Eski Komutanlarından. 

Kendisini, başlıca hobisi olan resim çalışmalarına verdi, golf oynadı. Çörekçi, 1997 yazında Park Holding'in sahibi Turgay Ciner'den bir teklif aldı. Holding bünyesindeki Havaş'ın yönetim kurulu başkanlığı önerildi. Çörekçi ayrıca, Ciner'in İsviçrelilerle ortaklaşa kurduğu Park-Ekspress hava ulaşım şirketinin yönetim kurulu üyeliğinde de görev yapacaktı. Bu teklifi kabul ederek Turgay Ciner’in yönetimi altına girdi. Park Holding'in merkezinde kendisine ayrılan ofiste çalışmaya başladı. 

Çörekçi Paşa, yeni görevinde Turgay Ciner'le birlikte önce Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü'nü ziyarete gitti. Ardından Ciner'e, THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı ile yaptığı görüşmede eşlik etti.. Tepkiler üzerine bir süre sonra bu görevden ayrıldı. Ulusal Strateji Dergisi'nde yazılar yazmaya başladı. CASA uçaklarını torunlarının Etimesgut'tan İzmir'e (Gümüldür Hava Kuvvetleri Kampı'na) götürülmeleri, komutanların düğün ve nişan gibi törenlere iştirakleri esnasında özel araç gibi işlerde kullandığı iddia edildi.

THY'nin iç hat seferlerinin yüzde 60'nın Swissair ve Ciner'e verilmesi ile ilgili toplantılara Ciner adına katıldı. Turgay Ciner'in şirketinin Genel Müdürü olan Atilla Çelebi'yi yanına almayıp Çörekçi Paşa ile geldiği THY Genel Yönetim Binası'nda yapılan toplantılarda yeni iç hat şirketinin yapısı 
belirlendi. İşin yüzde 40'ı Turgay Çiner'e, yüzde 20'si ise Havaş ortağı Swissair yan kuruluşu Crossair'e verildi. THY de bu şirketin yüzde 40'ına sahip oldu. Hisselerdeki bu paylaşıma rağmen THY yeni iç hat şirketine filosundaki RJ 100 ve 70 uçaklarından 8 tane verecek. Ayrıca bütün rezervasyon sistemini, bakım merkezini, dispeç ofisini bu yeni şirkete kullandıracak. 

Yüzde 40 hisseye sahip Park Holding ise satın aldığı üç adet RJ100 tipi uçakla şirkette yer alacak. Swissair'in yan şirketi Crossair'in ise yeni iç hat şirketine 4-5 adet uçak vereceği öğrenildi. Crossair'in elinde bulunan ve üretimi durmuş olan Saab uçaklarını yeni şirkete vermeyi planladığı iddia edildi.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.