Olan biten

İran ve Türk askerleri çatıştı, 7 pastar öldü

ANFFLASH / 15:09 / 05 Kasım 2010
KELAREŞ - Türkiye-İran sınır hattında kaçakçılık yapan köylülere yönelik sürekli pusu atan İran ve Türk askerleri bu kez birbirlerini vurdu. İki ayrı yerde yaşanan çatışmada 7 İran pastarı (Devrim Muhafızı) öldü.

Her yıl yüzlerce köylünün katledildiği sınır hattında bu kez İran ve Türk askerleri birbirlerini vurdular. Yerel kaynaklarda edindiğimiz bilgiye göre 1 Kasım günü İran ile Türkiye sınır hattında bulunan Kelareş alanına bağlı Gole (Gola Xane) ve Sarı Çiçek yaylalarında kaçakçılar için pusuya çıkan İran askerleri ile aynı saatte pusuda bekleyen Türk askerleri arasında bir çatışama yaşandı. Yaşanan çatışmada 5 İran askeri öldü.

Bu olaydan iki gün sonra, 3 Kasım’da Kalika (Kırklar) sınırında bulunan 93. Payegahtaki İran askerlerinin sınırı geçmesi ardından Türk askerleri ile İran askerleri arasında bir çatışma yaşandı. Yaşanan bu çatışmada da 2 İran askeri öldü. Edinilen bilgiye göre her iki çatışmada Türk askerlerinin de kayıp verdiği ama net bilgi alınamadı.

ANF NEWS AGENCY


İran Ağrı'ya bağlı Celali köyünü bombaladı
ANF14:33 / 05 Kasım 2010
AĞRI - Türkiye ile İran sınırında bulunan Ağrı’ya bağlı Celali köyü İran ordusu katyuşa ve havan topları ile bombalandı.

Alınan bilgilere göre Ağrı dağı eteklerinde bulunan Tujik karakolunun verdiği koordinatlar doğrultusunda sınırdaki İran karakolları Celali köyünü havan ve katyuşa topları ile bombaladı. Hemen her gün yaşanan bu saldırıların yol açtığı zararlar hakkında bilgi alınamazken, köylerin endişeli olduğu bildirildi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.