Olan biten

Adil Öngen

12 Mart 1997 tarihinde Alaattin Çakıcı'nın adamları tarafından pusuya düşürülerek vurulmuş borsacı. Olayın Türk Ticaret Bankası'nın satışıyla ilgili olduğu yönünde emniyet istihbaratına ulaşan bilgilerden sözeden Bülent İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, Çakıcı'nın, bankanın yakın arkadaşı Erol Evcil'e verilmesini istediği, karşılığında Adil Öngen aracılığıyla Özer Çiller ve Mehmet Üstünkaya'ya milyonlarca dolar teklif edildiğini söyledi. Öngen 11 Ekim 1998 tarihli Radikal'e yaptığı açıklamada Türkbank ile hiçbir ilgisinin olmadığını, satışı konusunda da bilgi sahibi olmadığını iddia ederek Çakıcı'yı eskiden beri tanıdığını, Türkbank Teftiş Kurulu'ndan tanıdığı yakın bir dostunun; Erol Evcil'in Türk Ticaret Bankası'ndan aldığı kredilerde usulsüzlük görerek kredilerini engellediği, bu müfettişle yakın dostluğu nedeniyle Alaattin Çakıcı ve Erol Evcil'in Türkbank'tan aldıkları kredilerin engellenmesinin faturasını kendisine çıkararak eylemi gerçekleştirdiklerini" iddia etti. Adil Ongen, yaptığı açıklamada, ayrıca kendisine karşı yapılan suikast teşebbüsünde, Alaattin Çakıcı ve adamlarının taşeron olduklarını, esas işvereni bulmak gerektiğini de söyledi.

Olaydan sonra çocukluk arkadaşı olan Yavuz Ataç'ı arayıp yardım istediğini anlatan Öngen, Özer Çiller'i de 20 yıldır tanıdığını belirtti.

Alaattin Çakıcı, Kadir Çelik'in sunduğu programda Flash TV'den Adil Öngen'in Türkbank ihalesi konusunda Çiller'e verilmek üzere kendisinden 20 milyon dolar istediğini açıkladı.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.