Olan biten

Kemer Country

Duyar duymaz dava

Toygun ATİLLA

Halen Elazığ İl Jandarma Komutanlığı görevinde bulunan Albay Ali Ergülmez hakkında yapılan "İstanbul’da görevliyken Kemer Country soruşturmasını hasır altı etmek için ev aldı" ihbarı davayla sonuçlandı. 5 odalı bir daire aldığı tespit edilen Ergülmez usulsüz mal edindiği ve eksik mal beyanında bulunduğu suçlamasıyla askeri hakim karşısına çıkacak.

KEMERBURGAZ’da turizm amaçlı işletme izniyle 49 yıllığına kiralanıp villakente dönüştürüldüğü öne sürülen Kemer Country ile ilgili soruşturmayı yürüten dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Ergülmez hakkında, usulsüz mal edindiği, eksik beyanda bulunduğu iddiasıyla Hasdal’daki 3’üncü Kolordu Askeri Mahkemesi’nde dava açıldı. 3 ay önce PKK’nın saldırısından yaralı olarak kurtulan Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Ergülmez’in, Kemer Grubu tarafından pazarlanan, Beyaz Yapı İnşaat Şirketi tarafından yapılan Kemer Beyaz Konaklar’da aldığı 5 odalı daireyi mal beyanında göstermediği iddia ediliyor. Bölgedeki emlakçılar, Kemer Beyaz Konaklar’daki 5+1 dairelerin 300-400 bin dolara satıldığını söylediler.

VİLLA KENT

İstanbul Jandarma Alay Komutanlığı’nca başlatılan soruşturmaya göre Kemer Yapı A.Ş, Kemerburgaz’daki 209 hektarlık orman arazisini 1200 yataklı otel ve bungolov tipi moteller, golf sahaları, atlı spor tesisleri ile kamu yararına halka açık bir turistik tesis yapmak için Orman Bakanlığı’ndan şimdi Kemer Country’nin oluştuğu bölgeyi 49 yıllığına kiraladı.

Turizm amaçlı işletme izniyle kiralanan bölge bir süre sonra villakente dönüştü. Suç duyurusu üzerine Eyüp Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı yürütmesi için İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı’nı görevlendirdi. 6 Haziran 2005 tarihinden itibaren dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Ergülmez’e bağlı ekipler tarafından yürütülen soruşturma iddialara göre hasır altı edildi.

2. SORUŞTURMA

Kıdemli Albay Ergülmez’in Ağustos ayında Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’na atanması ile İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı, 2005 yılının Eylül ayında Eyüp Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak iddialarla ilgili detaylı bir soruşturma izni istedi. Bunun üzerine Kemer Country ile ilgili iddiaların araştırılması için İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Sedat Ayanoğlu bilirkişi heyetine başkanlık etmesi için atandı. Jandarma ekipleri de bilirkişi heyeti ile birlikte soruşturmayı yürütmeye başladı. Soruşturma sırasında jandarma ekipleri, "Eski Alay Komutanı Ali Ergülmez, Kemer Country’den soruşturmayı hasır altı etmek için ev aldı" şeklindeki ihbarı araştırmaya değer buldu. Kıdemli Albay Ali Ergülmez’in Kemer Grubu tarafından pazarlanan, Beyaz Yapı İnşaat Şirketi tarafından yapılan Kemer Beyaz Konaklar’dan 5 odalı daire aldığı belirlendi. Bu bilgi "Çok Gizli" ibareli bir yazı ile Jandarma Genel Komutanlığı’na ulaştırıldı. Jandarma Genel Komutanlığı, Kıdemli Albay Ergülmez hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi. Soruşturmanın ardından idari soruşturma askeri savcılığa ulaştırıldı.

ÇOK SAYIDA EV

Kıdemli Albay Ergülmez hakkında, usulsüz mal edindiği ve eksik mal beyanında bulunduğu iddiası ile Hasdal’daki 3’üncü Kolordu Askeri Mahkemesi’nde dava açıldı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Askeri Mahkeme’ye gönderilen soruşturma dosyasında Kıdemli Albay Ali Ergülmez’in, İstanbul Yakacık, Florya, Etiler, Kemer Country ile Tokat, Manisa Turgutlu, Ayvalık’ta yazlık ve dairelerinin bulunduğu belirtiliyor. Elazığ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Ergülmez hakkında, Hasdal’daki 3’ncü Kolordu Askeri Mahkemesi’nce 12 ayrı suçtan dava açıldı. Davalardan 6’sına Askeri Mahkeme bakarken, 6 dava ise sivil mahkemelere gönderildi.

Suç duyurusu yapan orman şefine tayin

2004 yılında Kemerburgaz Orman İşletme Şefi Hüseyin Kaba, Eyüp Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, bölgede projenin dışında yapılaşma olduğunu, orman ve bitki örtüsünün yok edildiğini ve turistik amaçlı yapılan evlerin sahte sözleşmeler düzenlenerek satıldığını iddia etti. Açılan soruşturmanın hasıraltı edilmesinin ardından suç duyurusunu yapan Hüseyin Kaba’nın da tayini çıktı.

Dairesi 400 bin dolar

ALBAY Ali Ergülmez’in sahibi olduğu İstanbul Kemerburgaz’daki Kemer Beyaz Konaklar’da 203 ve 234 metrekarelik brüt daireler çevredeki emlakçıların beyanına göre 200 ile 400 bin dolar arasında alıcı buluyor. Dairelerin 2 bin ile 3 bin dolar arasında da kiraya verildiği ifade edildi. Konaklarda, brüt 120 metrekarelik çatı katları ile birlikte 7’şer katlı 4 blok bulunuyor. Daire sahipleri isterlerse Kemer Golf Country Clup üyesi olabiliyorlar. Uluslararası 18 delikli golf sahası, gölleri, binicilik tesisi, tenis merkezi, healt SPA, açık ve kapalı yüzme havuzları, restoran ve kafelerden yararlanabiliyorlar.

20 Temmuz 2006 Hürriyet

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.