Olan biten

DERWÊŞ ARKADAŞ ÖLÜMSÜZDÜR, ANISI MÜCADELEMİZDE YAŞAYACAKTIR!..

31 Ekim 2010 Tarihinde İstanbul Taksim Meydanında, Türk Faşizminin polis gücüne karşı gerçekleştirilen eylemi TAK olarak üstleniyoruz. Bu intikam eylemi örgütümüz TAK’ın komuta kademesinde yer alan Derwêş (Vedat Acar) Arkadaşımızın kendi inisiyatifi ile örgütlendirilmiş ve hayata geçirilmiştir.

Örgüt olarak geçen süreçte gerektiği zaman açıklamalarımızı yaptık ve tutumumuzu belirledik. TC faşizmine hiç bir zaman güven duyulmayacağını başından beri belirttik. Nitekim Başkan Apo’nun tüm samimi barış çabalarına rağmen Kürt halkına ve O’nun her türlü siyasi güçlerine karşı saldırılar azalmamış, aksine giderek daha sinsi yöntemlerle artmıştır. Tutuklamalar arttırılmış, Kürt çocukları ya öldürülmüş ya da zındanlara doldurulmuştur. Bu kirli siyasete karşı tutumunu belirleyen TAK’ın yiğit militanı Derwêş arkadaş kendi inisiyatifi ile bu eylemi geliştirmiştir.

Derwêş arkadaş çeşitli biçimlerde dile geldiği gibi farklı bir örgütün değil örgütümüz TAK’ın komuta kademesinde yer alan bir üyemizdir. 2005 yılında örgütümüze katılan Vedat Acar arkadaş farklı kamplarımızda eğitimler görmüş ve ardından birçok pratik faaliyet yürütmüştür. Yine örgütümüz bünyesinde örgütlendirilen intihar komandoları çalışmasına dahil olmuş ve bu temelde faaliyetlere katılmıştır. Yürüttüğü tüm görevlerde başarılı pratikler ortaya çıkaran Derwêş arkadaş Türkiye metropollerinde de çalışmalar yürütmüş ve başarılı birkaç eylem gerçekleştirmiştir. Başarılı pratiklerinin ardından örgütümüzün komuta kademesinde yer alan arkadaşımız son bir yıldır da TAK’ın Türkiye metropollerindeki çalışmalarında sorumlu düzeyde görevler almıştır. Gerçekleşen bu eylem böylesi bir görev ve sorumluluk anlayışı ile kişisel inisiyatif ile geliştirilmiştir.

Halkımıza karşı cellad kesilen Türk polisine karşı Komutan Derwêş arkadaşın geliştirdiği bu eylemi provakatif bir eylem olarak gösteren ve gerçekliğinden saptıran çevreleri ibretle izliyoruz. Bu çevreler kendini halkının özgürlüğüne adamış fedai Kürt Gençlerini değil, Kürt Halkının Önderine ve tüm değerlerine saldıran, yok etmeyi amaçlayan, kendilerini ve binlerce yurtseveri tutuklayan faşist-sömürgeci Türk devletini ve onun uşaklarını kınamalıdırlar. Hiç kimsenin kutsal şehitlerimiz üzerinde tartışma yürütme ve siyaset yapma hakkı yoktur. Bu çevreleri ciddi ve şehitlerimize karşı saygılı olmaya davet ediyoruz.

Yine Komutan Derwêş’in eylemi, bazı çevrelerin çarpıttığı gibi sivillere karşı değildir. İstenseydi Cumhuriyet kutlamalarını yüzlerce sivilin öleceği ortamlara dönüştürebileceğimiz imkan ve güce sahip olduğumuzu bu çevrelerin bilmesi gerekir. Zaten bu eylemin hedefinin tümüyle polislere dönük olduğu ve bu temelde de sonuç aldığı yeterince aşikardır. Bunun tersi iddia ediliyorsa İstanbul Valiliğini yaralanan sivillerin kimliklerini açıklamaya davet ediyoruz.

Yapılan bu eylemi PKK’nin ateşkes kararıyla ilişkilendiren yaklaşımlar da hiç bir anlam içermemektedir. PKK’nin bu kararı ile bir ilgimiz olmadığı gibi TAK olarak herhangi bir ateşkes kararımız olmamış ve böylesi bir açıklamamız yapılmamıştır. Şimdiye değin TAK’ın eylem silahlarını susturmasına neden olacak herhangi bir gelişme tarafımızca görülmediği gibi içinde bulunuduğumuz süreçte de bu konudaki görüşümüzü korumaktayız.  Başından itibaren savaş pozisyonumuzu koruduğumuzu, her türlü inkar ve imha amaçlı saldırıya cevap olacağımız belirttik. Komutan Derwêş’in eylemi de bu tutumun bir gereği olarak hayata geçmiştir. Bu anlamıyla halkımıza karşı saldırılarını sürdüren Türk Faşizminin her türlü güçlerini tekrar uyarıyoruz. Bu tutumlarından vazgeçmedikleri sürece, er ya da geç  TAK’ın intihar komandolarının hedefi olmaktan kurtulamayacaklardır. Kürt halkına, değerlerine karşı katliamlar sürdükçe TAK da eylemlerine devam edecektir. TAK Türk polisinin ve her türlü paramiliter gücün saldırılarına karşı Kürt Halkının kılıcı olma sözünü yerine getirecektir.

Derwêş ark bu kararlılık ve inançla yaşamını taclandırmış ve şahadete ulaşmıştır. Yurtsever Kürt Halkını kahraman komutanı, Derwêş arkadaşın fedai eylemine layık bir şekilde cenazesine görkemlice sahiplenmeye davet ediyor, Komutan Derwêş’in bizlere bıraktığı mesaj ve anısını yaşamsallaştırmaya çağırıyoruz.

Eyleme ilişkin ayrıntılar ve Komutan Derwêş’in yaşamı hakkında daha geniş bilgileri önümüzdeki günlerde tüm kamuoyu ile paylaşacağız.

BİJÎ SEROK APO
BİJÎ FERMANDAR DERWÊŞ
BİJÎ KURDİSTAN
YAŞASIN YİĞİT KÜRT GENÇLİĞİ
KAHROLSUN TÜRK FAŞİZMİ
YAŞASIN TAK

04.11.2010
Teyrênbazên Azadîya Kurdistan (TAK)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.