Olan biten

Bir maniniz yoksa 
Ceza eve geliyor

Hapislerdeki tutuklu sayısında kaydedilen görülmemiş artış üzerine Adalet Bakanlığı, evlere servis seçeneğini gündemine aldı. Buna göre, kapasite yetersizliği nedeniyle hapislerde yer bulunamayan yeni tutuklu ve mahkumların evleri "cezaevi" mimarisinin gereklerine göre yeniden dizayn edilecek. Hürriyet Gazetesi'nde Saygı Öztürk imzasıyla yer alan habere göre hali hazırda 2 yıla kadar hapis cezası alanların yararlandırıldığı "evlere ceza servisi" uygulamasının kapsamı, 5 yıla mahkum olanları da kapsayacak biçimde genişletiliyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Mehmet Efendi, iki ekmek bir süt!...

Vatan savunması için silah altına alınan her üç askerden biri, sivil dünyada özel hizmetçilere ve kapıcılara yaptırılan işlerde kullanılıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nca sayıları 550 bin olarak açıklanan rütbesiz askerlerin 100 bini vatan hizmetinde değil, subayların özel hizmetlerinde çalıştırılıyor. Orduevi ve sosyal tesislerde aşçılık, garsonluk ve komilik yaptırılan askerlerin sayısı ise 65 bini buluyor.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ucuz et için yeni bir öneri
Orta boy canlı insan ithalatı!

Et fiyatını kontrol altında tutabilmek için uluslararası piyasalardan ölü veya diri ele geçirilmiş büyükbaş hayvan ithalatına başvuran hükümete, daha kalıcı bir çözüm olarak canlı insan ithalatı önerildi. Hürriyet Yazarı Ege Cansen, "bir yazara kızmanın tadını çıkarmak" isteyen herkesi davet ettiği köşesinde "mal yerine ucuz emeği ithal etmek daha rasyoneldir" dedi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------


İsim hakkı TIR'ları soyuldu

Beşiktaş ile Fi Yapı arasında imzalanan isim hakkı sözleşmesi beklenmedik bir gelişmeyle mahkemelik oldu. Müteahhitlik şirketi, İnönü Stadı'nın isim hakkını teslim etmeye gelen onlarca TIR'ı, içinden bi' şey çıkmadığı gerekçesiyle geri gönderdi. Gelişmeler üzerine "Nasıl olur? Yolda çalınmış olmalı. İyice bakmışlar mı?" diyen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, şaşkınlığını gizleyemedi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------



Dolandırıcılık sehpası
Savcılığa göre Pepsi'nin "yaşatır seni" vaadi dolandırıcıların tuzağından daha masum değil. Bu gerekçeyle şirketin, kampanyalarını kullanarak ürünün tüketicilerini tuzağa düşüren dolandırıcı çetelerle ilgili şikayet başvuruları işleme konmuyor.
---------------------------------------------------------------


Sandık Ana'nın çocukları...

Her ne kadar baba tarafı, adını "sağduyu" diye üflemişse de, referandum sandığından olma bebeğin kime çekeceği tartışmalı.

"Evet bebek" doğumuyla, referandum öncesi muhalefet tarzını tasfiyeye uğratarak hükümetin iktidarını pekiştirmiş görünüyor. Sonuçların MHP için hezimet oluşturduğu yorumunun genel kabul görmesi, açılım ve Kürt politikaları mevzuatındaki dilin rezervlerinden bir gecede kurtulmasına yetti. Dün, İmralı'yla görüşme yapıldığını ortaya çıkarmak yaman bir dedektiflik başarısı sayılıyordu. Bugün Başbakan, Öcalan'ın inisiyatif almakla ilgili performansını açıkça yetersiz bulabiliyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.