Olan biten

Muhtıraaaaaa!...

Ulus devletin muhtarı konuştu. Genelkurmay Başkanlığı internet sayfasında bir muhtıra yayınlayarak iki dillilik tartışmalarında taraf olduğunu ilan etti. Ergenekon süreci boyunca şaşırtıcı bir sessizlik sergileyen Genelkurmay böylce 27 Nisan muhtırasından bu yana ilk kez itirazkar bir homurtuyla konuştu.

Mecliste BDP'li milletvekillerinin kürtçe konuşmalarının yerine "Türkçe olmayan bir dil" ibaresi getirilerek sansürlenmesiyle başlayan tartışmalara Genelkurmay üst perdeden bir üslupla hazırlayıp resmi sitesinde yayınladığı muhtırayla katıldı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bölgede iki dilliliği fiilen hayata geçireceklerini ilan etmesinden, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da sivil itaatsizlik çağrısında bulunmasından sonra başlayan tartışmalar, Meclis Başkanı'nı da için alan gergin bir atmosfere yol açmıştı.


"Üniter devlet" ve "Ulus devlet" kavramlarına vurguyla başlayan Genelkurmay muhtırasında, Anayasa'nın 3. maddesindeki "Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir." hükmüne göndermede bulunuluyor.

Muhtırada dil birliğinin faziletleri övüldükten sonra, "Türk Silahlı Kuvvetleri; Devletin, Anayasamızda yer alan, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruma görevi kapsamında; Ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuş ve olmaya devam edecektir." denerek açıkça siyasi bir tavır ilan ediliyor.

Genelkurmay sitesindeki metin için tıklayın.

2 yorum:

  1. bu ne la amıagoyim
    not: ekşiliyim

    YanıtlaSil
  2. Halk susmamalı! Hep birlikte isyan etmelidirler, bakalım kimse kalıyor mu karşılarında.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.