Olan biten

Bakan ceketini pisletmek 2 yıl 2 ay!


Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a yumurta atan üniversite birinci sınıf öğrencisi Nihal Çarıkçı iki yıl hapis istemiyle yargılanacak.
İddianamedeki suçlama kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret. Egemen Bağış, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde bir konferansa katılmıştı. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Nihal Çarıkçı tepkisini dile getirmek için bakan Bağış'a yumurta atmıştı.
Müzakerecisi Bağış protesto sonrasında Ankara-Cebeci Polis Karakolu'na giderek şikayetçi oldu. Şikayetinin gerekçesinde atılan yumurtadan dolayı siyah ceketinin sol üst kısmının kirlendiğini gösterdi.
Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen davanın ilk duruşması 10 Şubat 2011'de yapılacak. Yetkililer, Bağış’ın ceketinde kırılan yumurta çift sarılı olsaydı cezanın iki katına çıkabileceğini belirtti. Ayrıca yumurtanın asıl sahibi olan çilli tavuğunda davacı olup yumurta atan öğrenciden manevi tazminat alabileceği konuşuluyor. Ayrıca bu dava örnek teşkil edebileceğinden bundan sonra elbisesine kuş pisleyenlerde, söz konusu kuştan davacı olup mahkum ettirebilecek.
Egemen Bağış, daha önceki açıklamasında “Keşke keratalar yumurta atacaklarına yumurtaları getirselerdi de sucuklu yumurta yapıp hep beraber yiyerek medenice tartışsaydık. İnşallah Türkiye bu günleri de görecek” demişti.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.