Olan biten

Ahlak zabıtası Behzat Ç.'nin peşinde...

Anayasa'dan gençlerin sağlığını korumakla ilgili vazifeler türetip birdenbire alkollü içki ve sigaraya katmerli yasaklar getiren başbakanın ardından RTÜK de az kalsın kullarını Behzat Ç. dizisinden koruyacaktı. İzleme ve Değerlendirme Dairesi'nin dizi hakkındaki raporunu görüşen kurul, İlhan Yerlikaya ve Hasan Tahsin Fendoğlu'nun muhalefetine karşılık 7 oyla şimdilik "müeyyide uygulanmaması"nda karar kıldı.

Dizinin cezalandırılmasını isteyenler, AKP tarafından gösterilen adaylar arasından seçilmiş ve bir dönem Zahit Akman'ın yerine başkanlık koltuğu için favori gösterilmiş isimler.

Kurulun başkanı olamayıp başkanvekilliğiyle yetinmek zorunda kalan İlhan Yerlikaya, Shakira'nın "Wolf Girl" klibi ve Aysun Kayacı'nın öpüşmeli gazoz reklamının kanallarda dönmeye başladığı günlerde reflekslerinin göz kapaklarınkinden aşağı kalmadığını kanıtlayarak adını duyurdu. Yerimize kendini feda ederek yaptığı gözlem, analiz ve diyalizler sonucunda Yerlikaya, Kayacı'nın fazla ateşli öpüştüğüne, Shakira'nın da mayosunun ten rengiyle ziyade benzerlik gösterdiğine kanaat getirdi.

Yerlikaya, Deniz Feneri Davası sanığı Zahit Akman'dan sonra AKP grubundan en fazla oy toplayan ikinci isim olarak 2005 yılında kurul üyeliğine seçilmişti. AKP meclis grubunun teveccühü o kadar büyüktü ki, görev süresinin dolmasından sonra 2007 yılında ikinci kez seçildi.

Hasan Tahsin Fendoğlu ise, Refahyol hükümetinin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın elinden tutarak basamakları tırmanışında refakat ettiği bir zat. Fendoğlu'nun, her nasılsa başarıya ulaşamamış, Refah Partisi'nden iki, AKP'den bir kez milletvekili olma teşebbüsü var.

Tombul işaret parmaklarını sallayarak bizlere güzel ahlak vazeden, elleri apdest almaktan apak topak olmuş bu zevat hakkında Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu'nun geçtiğimiz yıl içinde yayınlanan raporunda neler deniyor biliyor musunuz?  A acayip müstehcen mevzular var bu raporda, insan yüzü kızarmadan okuyamıyor. Rapora göre bu gırtlaklarına Arapça sinmiş müezzin aksanlı heyet, televizyon kanallarının reklam gelirlerinden kesilen yüzde 10 payla aileleri tatil yapabilsin diye İstanbul'da milyon dolarlık iki daire, İzmir'de de iki villa satın alıp, ayıptır söylemesi dayamış ve döşemiş.

Bunlar var ya, bu kıpır kıpır dudaklarıyla ve badem bıyıklarıyla gökyüzünden biz ölümlülerin dünyasına henüz avdet etmiş gibi duran mübarekler, cumhurbaşkanının görevlendirdiği müfettişler yalan söylemiyorsa eğer, harcırah alabilmek için hiç gereği ve de gerekçesi yokken sık sık yurtdışına fırtmışlar. Ve dahi bu zevat-ı kiram, bastırıp parayı Ankara'dan 3 bin 600 liraya daireler kiralamış. Yaaaa!...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.