Olan biten

Cüzdanlarından prezervatif çıkan milli sporcular kamptan kovuldu

“Bizim kültürümüzde prezervatif kullanmak yok” sözüyle gündeme damga vuran Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, “Prezervatif gayrimeşru ilişkinin teşviki demektir. Onun için biz de çocuklarımızın odalarından prezervatifleri toplattık” diye devam etti.

“Ten tene değecek aga” sözünü ilk defa söyleyen Antalyalı turizmci genç Mahir İnce, federasyon başkanına bazı konularda hak verdiğini söylerken “Zaten prezervatif almak için bayan eczacılardan yeterince çekiniyoruz. Aslında bu da bizde bir heyecan yaratıyor. Ayrıca her gencin cüzdanının bir köşesinde yıllardır kullanılmayı bekleyen bir kondom vardır” diye sözlerine devam etti.

Her yıl 2.7 milyon insanın AIDS, milyonlarca insanında cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalandığı dünyamızda Federasyon Başkanı Tamer’in sözleri Bülent Arınç’ın “Her şey seks ve alkolden ibaret değildir” sözünü desteklediği şeklinde yorumlandı. Başkan Tamer ayrıca sporcuların üzerlerinde arama yaptıklarını cüzdanlarından prezervatif çıkan bazı sporcuların milli takımla ilişkilerinin kesildiğini söyledi.  Öte yandan Universiade 2011 Kış Oyunları nedeniyle Erzurum genelinde uygulamaya konan önlemler çerçevesinde eczanelerin prezervatif satışlarına 6 Şubat’a kadar ara  verilirken, Tuğba Ekinci’nin ‘kondom’ adlı şarkısının ulu orta çalınması da kanun hükmünde kararnameyle yasaklandı.

Prezervatif tartışmalarına "ileri derecede tarafsız gözlemci" sıfatıyla katılan Abaza Gençler Federasyonu ise yıl sonu faaliyet raporuna yazılacak bir şeyler bulma umuduyla yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Başbakan üç çocuk istediği için kondom kullanımını desteklemiyor olabilir. Bizim zaten dernek binamızın girişinde ‘Atın ölümü arpadan olsun hacı’ sözü yazılıdır. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiririz. Bizlik bir durum yok” dendi.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.