Olan biten

İmralı Heyeti Beşir Atalay ve Efkan Ala ile görüştü



Görüşmede İmralı Heyeti'nin HDP'li üyeleri, bir hafta önce Öcalan'la yaptıkları görüşmede konuşulan konuları aktardılar. Heyet, Sürecin yasal bir statüye kavuşturulmasının aciliyetini belirtti. Süreç için önerilen sekiz komisyon önerisi doğrultusunda AKP tarafından heyetler oluşturulması ve heyetlerin bir an önce çalışmaya başlaması gerektiği üzerinde duruldu. Proje ve yol haritasına uygun bir takvimle hareket edilmesini istediler.

HDP heyetinden İdris Bayülken, 9 Mart 2014 tarihli İmralı görüşmesi sırasında Abdullah Öcalan'a aktarımda bulunurken söylediklerine göre, her iki bakan heyetin taleplerini not etti, konuları başbakan Erdoğan'la görüşeceklerini söyledi. Bakanlar, AKP tarafından hazırlanan demokratikleşme paketini övdüler ve paketlerin devam edeceğini söylediler. Bakanlar, AKP grubunun da Türkiye'de yaşayan halkın da homojen olmadığını, bu nedenle belli hassasiyetleri göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini söylediler.

Baluken'in söylediğine göre bakanlar, cezaevlerindeki hastalar hakkında adım atılması gerektiğini de kabul ettiler, konunun Bakanlar Kurulu'nda dile getirildiğini, seçim sonrası işlerin daha kolay yürütüleceğini, zamanlama açısında dikkatli davranmak zorunda olduklarını belirttiler.

Bakanlar, hükümetin çözüm süreci konusunda kararlı olduğunu ancak bu sürecin çiddi zorlukları olduğunu Türkiye'de yaşanan siyasi krizin aşılması durumunda sürecin de rahatlayacağını söylediler. Bakanlar, sürece desteğin yüzde 80'lere ulaştığını, bu oranın bölgede daha da yüksek olduğunu belirttiler.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.