Olan biten

Ebru Gündeş

12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul’da doğan Ebru Gündeş’in çocukluk yılları Şirinevler’de geçer. Konfeksiyon işçisi olarak çalıştığı yıllarda sesinin güzelliğini duyan bir tanıdık vasıtasıyla Neşe Demirkat’a götürülür. Bugün müzik sektörünün en önemli prodüksüyon firmaları arasında yer alan Neşe Müzik Yapim, o günlerde henüz kurulmadığı için Neşe Demirkat, Marş Müzik Yapim’ın o zamanki yöneticisi Koral Sarıtaş ve ünlü kemanî ve besteci Selçuk Tekay’a yönlendirir onu. Marş Müzik Yapim’la anlaşir. Albüm hazirliklarina başlamadan önce sahne tecrübesi kazanmak ve şöhret dünyasinin büyüleyici dünyasina alişabilmek için bir süre Emel Sayin’a vokalistlik yapar. Ve 1993 yılında "Tanrı Misafiri” adlı ilk albümü müzik dünyasına bomba gibi düşer. Selçuk Tekay’ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay’ın aranjörlüğünü yaptığı albümde ondört şarkı yer alır. Gündeş, 1994 yilindan başlayarak Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde "En İyi Kadın TSM Sanatçısı” ödülünü üç yıl üst üste alır. Ertesi yil "Tatlı Bela” yayınlanır. Yine Selçuk Tekay-Özkan Turgay ikilisinin imzasını taşıyan albümde A. Selçuk İlkan, Gönül Şen, Selami Şahin gibi isimlere ait on parça seslendirir. Sevtap Canbay’ın sözlerini yazdığı, 95 yılında "Ben Daha Büyümedim" adlı üçüncü albümü çıkar. Kurtlar Sofrası” adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Onüç parçanın yer aldığı albümün yönetmenliğini yine Selçuk Tekay yaparken, bu sefer farklı bir aranjörle, Ceyhun Çelik’le çalışır. Söz ve müziği Kerem Ökten’e ait olan "Deli Divane", albümün ilk hiti olur. Albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır. İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında "Sen Allahın Bir Lütfusun” adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay’ın yanında Kerem Ökten’in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir. 12 şarkının yer aldığı albüm, Ebru Gündeş’in tam anlamıyla olgunlaştığı ve kendi tarzını sağlamlaştırdığı bir çizgidedir. "Dön Ne Olur" adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçirir.  
Tarık Ağansoy'un düzenlemelerini yaptığı albümde, genç söz yazarı ve bestecilerin de parçaları bulunuyor. Sezgin Büyük,Altan Çetin , Sinan Özşeker, Ertuğrul Polat, Hakkı Yalçın'ın yanısıra Sezen Aksu'nun unutulmaz "Hata" parçası da albümde yer alıyor. 
İlk konserini 11 Mart gecesi Bostancı Gösteri Merkezi'nde veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği'ne bağışladı. 2001 yılının Kasım ayında yepyeni albümü 'Hayat, Kadere İnat Seni Sil Baştan Yaşayacağım AHDIM OLSUN' ile müzik kariyerine bir albüm daha ekledi ve bu albümle başarısına başarı kattı. Ebru Gündeş, profesyonel hayatına başladığı günden bu yana yurtiçinde ve yurtdışında verdiği konserlerle en yoğun programa sahip sanatçılar arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.