Olan biten

Mustafa Kemal Derinkök

1980 yılında iflas etti, ancak 1981 yılında tekrar kaynağı kuşkulu bir parayla piyasaya girerek Nişkoz Holding, Kariş, Deniz Yıldızı ve İşçi Kredi Bankası gibi şirketler kurdu. 1981-82 yıllarında İngiliz silah şirketi British Aerospace'nin temsilciliğini yaptı. Sosyal Güvenlik Bakanı Hilmi İşgüzar ile SSK'ya satılan arsalara ilişkin yolsuzluğa karıştığı için Müteahhit Kazım Erdem ile birlikte 13 Nisan 1982 tarihinde Yüce Divan tarafından 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi. Bu dönemde hapis cezasının infaz edilmesini engellemek için Ankara İnfaz Savcılığı Yazı İşleri Müdürü M. Cahit Üngün'e rüşvet verdi. Yine bu arandığı dönemde Nişkoz Holding adına Doğan F. Giray ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nakliye uçağı ve roket gibi çeşitli gereksinimleri için girişimlerde bulundu. Bu dönemde elde ettiği kritik bilgileri İtalya, İngiliz ve Amerikan diplomatlarına ve silah şirketleri temsilcilerine Türk Ordusu'nda kritik noktadaki subayların listesiyle birlikte ilettiği Mülkiye Müfettişleri'nin yaptığı soruşturmada tespit edildi ve MİT araştırması istendi. (MM Raporu 7.10.1983)
Yine bir başka soruşturmada Suriye Arap Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ali Moustafa, ve Ticaret Müsteşarı Chassan Masrizade ve Ahmet Çokuçkun ile gümrük kaçakçılığı yaptığı anlaşıldığı için yargılandı. 21 Mayıs 1983 tarihinde yakalandı. Cezaevindeyken batık durumda bulunan İşçi Kredi Bankası'nı kurtarmak için Turgut Sunalp'in Genel Başkanlığını yaptığı Milliyetçi Demokrasi Partisi'ni destekledi. Sahip olduğu Ekspress Gazetesi İzzettin Doğan, Namık Kemal Şentürk ve Erdoğan Kutlu gibi MDP'li isimlerin talimatlarıyla haber ve makaleler yayınladı. MDP'ye 150 milyon lira yardım yapacağı vaadiyle, Turgut Sunalp'ın Maliye Bakanı Adnan Başer Kafaoğlu ile görüşmesini sağladı ve bankaya el konulmayacağı garantisini aldı. Gizli Genel Koordinatörü olarak çalışan Davut Akça, MDP'nin Ankara aday listesinin 1. Sırasında yer aldı. (MM,Raporu10.10.1983)


Ağca tarafından Milliyet Gazetesi’ni satın almasına engel olduğu için İpekçi’nin öldürülmesini istediği ileri sürülen Malatyalı işadamı. (U. Mumcu, Papa, Ağca Mafya)

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.