Olan biten

Douglas A. Silliman

Büyükelçilik Başmüsteşarı
Temmuz 2008’den bugüne Amerikan Misyonu’nun ikinci yetkilisi olan Doug Silliman, Temmuz 2010 tarihinden itibaren Başmüsteşar olarak görev yapmaktadır.  ABD Dışişleri Bakanlığı’na 1984 yılında katılmış olan Silliman, Amerikan Dışişleri’nin kariyer diplomatıdır.  Silliman, Türkiye’ye atanacak olan yeni Amerikan elçisi onaylanana kadar ülkedeki ABD Misyonuna Başmüsteşar olarak önderlik edecektir. 
Silliman, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Güney Avrupa Ofisi’nde Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı ve Ürdün’deki ABD Büyükelçiliği’nde Siyasi Müşavirliğin yanısıra Anti-Terör Koordinatörlüğü Ofisi’nde Ortadoğu Bölge Yetkilisi görevinde bulunmuştur.  Daha öncesinde ise Silliman Pakistan’ın İslamabad şehrinde Siyasi Memur, Sovyetler Birliği Dairesi’nin Lübnan Masası’nda Memur ve Yakındoğu ve Güney Asya İşleri’nden sorumlu Bakan Yardımcısı’nın ekibinde asistan olarak çalışmıştır.  Silliman, kariyerinin başlangıcında Haiti’nin Port-au-Prince şehrinde vize memurluğu ve Tunus’ta siyasi memurluk yapmıştır. 
Waco, Texas’taki Baylor Üniversitesi’nin Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Silliman, aynı şehirde Phi Beta Cappa üyesidir.  Ayrıca Washington, DC’deki George Washington Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler dalında Master derecesi almıştır.  

Silliman, 2007 yılında kazandığı Dışişleri Bakanlığı Kamusal İlişkiler Ödülü dahil, Dışişleri Bakanlığı’ndan çeşitli ödüller almıştır.  Silliman’a Amerikan Dış Hizmet Derneği tarafından 1993 yılında Sinclaire Lisan Ödülü, 1988’de ise en başarılı genç memurlara verilen W. Averill Harriman Ödülü verilmiştir.  Türkçe, Arapça ve Fransızca bilen Silliman, evli ve iki erkek çocuk babasıdır. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.