Olan biten

Yeşil Sermaye

HİKMET ÇETİNKAYA
Erbakan'dan Tayyip'e YİMPAŞ...

YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar 'a hiç kimse dokunamaz ve dokunmaya gücü yetmez...

Ben iki gün önce aynen böyle yazdım...

Peki elimde belge mi vardı bu konuda, ''hiç kimsenin YİMPAŞ'a dokunamayacağına'' ilişkin?

Bu soruyu pek çok okur da sordu...

YİMPAŞ ve KOMBASSAN 'ın saf Müslümanları Almanya başta olmak üzere öteki Avrupa ülkelerinde nasıl tokatladığını, halk diliyle süt ineği gibi din adına sağdığını, cebindeki markları camilerde ''Allah rızası'' diye topladığını 1997 'lerde defalarca kanıt göstererek yazdım bu köşede...

Refah Partisi'ne yakınlığıyla bilinen KOMBASSAN Holding kuryesi Mehmet Uzun Almanya dönüşü (9 Mayıs 1997) Esenboğa Havalimanı'nda 1.7 milyon markla yakalandıktan bir gün sonra Kadir Şöhret de 24 kilo kaçak altınla (yaklaşık 700 bin YTL ) yakalanmıştı gümrük kontrolünde.

Kadir Şöhret kimdir anımsatayım...

Refah Partisi'nin eski Yozgat İl Başkanı'ydı, Necmettin Erbakan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'a çok yakın bir isimdi. Daha önce RP'den milletvekili adayı olan Kadir Şöhret, YİMPAŞ'ın Yönetim Kurulu Üyesi'ydi.

Bazı okurlar YİMPAŞ'ın ne olduğunu bilmiyorlar, biraz açayım:

YİMPAŞ, Yozgat İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Anonim Şirketi. Yaklaşık 17 yıl önce beş öğretmen tarafından Yozgat'ta kurulmuştur. Emekli öğretmen olan Dursun Uyar, yıllar önce YİMPAŞ'ın başkanlık koltuğuna oturmuştur.

****

YİMPAŞ 'ın büyümesi, Refah Partisi'nin 1994 yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara, Kayseri, Konya gibi büyük kentlerde kazanmasıyla ivme kazandı.

İstanbul Belediye Başkanı Erdoğan, ilk iş olarak Nurettin Sözen 'in kurduğu ''belediye televizyonu'' nu YİMPAŞ'a kiraladı gereçleriyle birlikte...

Refah Partisi'nin, şimdilerde ise AKP'nin sözcüsü olan Kanal-7 böyle doğdu.

YİMPAŞ'ın 1997 yılında Aytaç (et ürünleri), Sürtaş'ın (inşaat şirketi) yanı sıra Yozgat'taki Bayrak TV, RTV 36, Nehir FM sesli yayın organları vardı.

Unutmadan ekleyeyim, YİMPAŞ'ın Azeri Limited Şirketi ise Orta Asya cumhuriyetlerinde Fethullahçılarla kıyasıya rekabete girince , o dönem Fethullah Gülen 'le yakın ilgisi olan Recep Tayyip Erdoğan, YİMPAŞ'ı uyarmak zorunda kaldı.

YİMPAŞ ve KOMBASSAN on yıl önce Necmettin Erbakan, Recai Kutan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın koruması altında bugünlere geldi.

KOMBASSAN, YİMPAŞ modelini örnek aldı...

Refah Partisi'nin denetiminde Avrupa Milli Görüş'ün desteğinde camilerde toplanan paralardan yüzde 25'lik komisyonların kimlerin cebine girdiğini sağır sultan bile duydu.

Anımsayın bakalım 1997 yılında Kanal-7'nin Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kutan değil miydi? Kanal-7 YİMPAŞ'ın ve KOMBASSAN'ın yan kuruluşu olan şirketlerin reklamlarıyla beslenmedi mi?

****

O dönem Kanal-7, 24 kilo altınla Esenboğa'da yakalanan YİMPAŞ'ın yönetim kurulu üyesi Kadir Şöhret'i ''aslanlar gibi savunuyor'' , Abdurrahman Dilipak 'ı, ''Allah rızası'' için konuk edip kamuoyuna şu mesajı veriyordu:

''Almanya'daki Müslümanlar paralarını faize vermeyip bu yöntemi tercih ederler, tasarruflarını böyle değerlendirirler...''

Abdurrahman Dilipak ''dua'' ile karışık ''Yeşil Holding'' lere ''mangırları bastırın'' mesajı verir, daha sonra ''Spak'' adlı şirketinde YİMPAŞ'a ve KOMBASSAN'a fatura keserdi. Dilipak aynı zamanda YİMPAŞ'ın ve KOMBASSAN'ın danışmanıydı o yıllar.

1997, 98, 99'da bu olayı çok yazdım...

Düğüm Kanal-7'ydi. YİMPAŞ, sıkıştıkça ''Kanal-7'yle ilişkimiz yok'' diyordu. Kanal-7'yi elinde tutan Yeni Dünya AŞ 'nin Yönetim Kurulu Başkanı Recai Kutan'dı. Elbet YİMPAŞ'ın kâğıt üzerinde bir anlaşması yoktu. RP Yozgat milletvekilleri, YİMPAŞ Holding Yönetim Kurulu üyeleri Abdullah Örnek ile İlyas Arslan (Son dönem AKP milletvekiliydi. Bir süre önce kalp krizinden yaşamını yitirdi.) Yeni Dünya İletişim AŞ'nin yönetim kurulu üyeleriydi.

Yani oyun içinde oyun!..

Evet... Almanya'da toplanan 5 milyar Avro nerede, kimlerin cebinde? Dursun Uyar, Interpol tarafından aranıyor ama devlet protokolünde, Yozgat Valisi 'nin, Emniyet Müdürü 'nün, Belediye Başkanı 'nın hemen yanı başında.

Devletin Valisi, Savcısı, Polis Müdürü sanki AKP'nin memuru.

AKP iktidarı Nakşiler, Fethullahçılarla el ele kol kola.

Ah benim laik demokratik Cumhuriyet'im ah!

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.