Olan biten

Yeşil Sermaye

Para izni Milli Görüş'ten

Berlin İslam Cemaati Başkanı Abdurrahim Vural, İslami holdinglerin Avrupa Milli Görüş camilerinde para toplamak için teşkilata haraç verdiğini ve bunun paylaşıldığını anlattı

AKP üzerine gidemez'
AKP hükümetinin İslami holding dolandırıcılığı davalarının üzerine gidilmesini özellikle engellediğini söyleyen Vural, AKP'nin seçim kampanyası için bu holdinglerden bağış aldığını ve şu anda AKP'ye mensup bazı bakan ve milletvekillerinin RP ve FP döneminde bu holdinglerin açılışlarına katılarak "bu holdinglerin arkasındayız" mesajı verdiklerini söyledi.
Bu konuya el atarsa hükümetin kendi kendini bitireceğini belirten Vural, AKP'den bir milletvekili değil, onlarca milletvekili ve bakanlar çıkacağını, bazı siyasilerin camilerde "cihat çağrısı" yaparak bu holdingler için para topladıklarını belirtti.
Vural, SP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın 15 yıl önce Berlin Mevlana Camii'nde ağlayarak yaptığı bir konuşma sonucunda bir saatte parti için 800 bin mark bağış toplandığını kaydetti. Endüstri Holding'in Berlin temsilcisi Süleyman Yılmaz'ın belediye başkanlığı döneminde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sağ kolu olduğunu iddia eden Vural, "Cemaatimin Endüstri Holding'in doğru düzgün bir holding olduğu intibaına kapılması normal" dedi. Vural şunları söyledi:
"Vatandaşa güven vermek, gözünü boyamak için, milletvekilleri, askeriyeden atılan subaylar kullanıldı. Bu holdinglerin AKP'ye seçim çalışmalarında önemli miktarlarda, milyonlarca yardım ettiklerine kalben inanıyorum. Elimizde böyle belgeler var. AKP bu holdinglere gebedir ve bu olayı çözmesi mümkün değildir.

Milliyet/3.11.06

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.