Olan biten

Wikileaks de gemicik dedi

WikiLeaks logoWikileaks sitesinde açıklanan 2005 yılı öncesine ait yazışmalarda Amerikan Büyükelçiliği'nden Washington'a aktarılan bilgiler arasında Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabının bulunduğu yer aldı. Belgede ayrıca, Erdoğan'ın 4 çocuğunun ABD'deki okul masraflarının bir Türk işadamı tarafından karşılandığı rapor ediliyor.

Eski bakanlardan Kürşat Tüzmen ve Abdülkadir Aksu ile AKP İstanbul Eski İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu için "dikkat çeken figürler" diye sözedilirken, partinin il başkanının karıştığı yolsuzluk soruşturmalarının engellendiği, Kürşat Tüzmen'in her türlü avantaya açık bir kişiliğe sahip olduğu, bildiriliyor. Belgede Aksu'nun eroin kaçakçılığı yaptığından ve küçük yaştaki kızlara düşkün olduğundan söz ediliyor. Faruk Özak'ın örtülü ödenekten Trabzonspor'a kaynak aktardığı da belgede rapor edilen bilgiler arasında.

2002 seçimlerinde TüSİAD'ın finansal desteğinin kilit rol oynadığına da değinilen belgeye göre ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, 368 milletvekili çıkararak iktidara gelen AKP Grubu içinde Fethullah Gülen lobisinin 60 ila 80 sandalye arasında bir kontenjanı olduğunu düşünüyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.