Olan biten

Edelman'ın muhbiri Gökçek mi?

Star Gazetesi, Başbakan'ın İsviçre hesaplarını Edelman'a gammazlayan "AKP'li kaynak"ın  robot resmini yayınladı. Muhbir, Şamil Tayyar'ın Star Gazetesi'deki köşesinde M.G. şeklinde kodlanarak zikredildi. Yazının yayınlanmasının ardından gözler tenis maçı izleyicilerinin senkronize baş hareketini andırır bir şekilde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çevrildi.

Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'de 8 ayrı banka hesabı bulunduğuyla ilgili ortaya çıkan yeni iddialar sonuçları kripto depreminden bile yıkıcı olabilecek büyük artçı sarsıntılara yol açabilir. Hesapları gammazlayan muhbirin kimliği, hem AKP'yi hem de hükümeti daha önce kaydedilmemiş bir Richter ölçeğinde sallayabilir. Zira Edelman'ın parti içindeki gammazlarının ismen tespit edilmesi Erdoğan muhaliflerinin de deşifre olması anlamına geliyor. Gammazlıkla ilgili şüphelerin odağındaki Melih Gökçek, hesaba çekilecek muhaliflerin başında geliyor. Hatırlanacağı gibi AKP Genel Merkezi son yerel seçimlerde Gökçek'in adaylığını uzun bir tereddüt döneminin ardından gönülsüz bir şekilde onaylamıştı.

2004 yılının Aralık ayında Ankara Büyükelçiliği'nden Washington'a geçilen kriptoda yer alan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'de sekiz ayrı banka hesabının bulunduğu bilgisi, dönemin ABD Büyükelçisi tarafından AKP'li kaynaklara dayandırılıyordu. Star Gazetesi'nden Şamil Tayyar, önceki günkü yazısında genel başkanını gammazlayan AKP'li kaynaklar hakkında yeni ip uçları verdi. Tayyar, "Tayyip haddini aştı" başlıklı yazısında "Wikileaks yazışmalarının odağındaki isim" diye nitelendirdiği kaynağının şu sözlerini aktarıyor:

“1 Mart tezkeresinden sonra hükümetin Amerika ile ilişkileri bozulunca elçiliğe dedikodu yağmaya başladı. O metnin nasıl yazıldığını çok iyi biliyorum. Büyükelçi Eric Edelman her şeyden haberdardı. Hesap iddiasının kaynağı M.G.’dir. Görüşme İstanbul’da oldu."

Tayyar'ın AKP'li gammazı (en azından bilmemesi gerekenler için) sır olmaktan çıkaran yazısı, Doğu Perinçek tarafından Silivri'de mahkeme heyetine esrarengiz bir bant kaydının dinletildiği duruşmayı kronolojik bir sırayla takip ediyor. Kayıtlarda Erdoğan'ın, "Fatih Bey" diye hitap ettiği kişi aracılığıyla sıfırları atılmış bir takım rakamlar telaffuz ederek pazarlıklar yürüttüğü anlaşılıyor. Şu ana kadar ne hükümetten ne Erdoğan'dan bu telefon görüşmesiyle ilgili herhangi bir yalanlama gelmedi. Ergenekon sanıklarını bir yılı aşkın süredir hapiste tutan "teknik takip" silahını elinde bulunduranların bu kez pekala Erdoğan'ı hedef seçmiş olabileceği, fısıldanan yorumlar arasında.

Doğu Perinçek'in Silivri'de mahkemeye dinlettiği ses kaydı için tıklayın

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.