Olan biten

KCK davası: Avukatların tamamı davadan çekildi

KCK davasının 21. duruşmasında sanıkların kütçe yazılı savunmalarının dosyaya konmayarak iade edilmesi üzerine avuatların tamamı davadan çekilme kararı aldı. Avukatlardan Cihan Aydın şunları söyledi:

"Artık bıçak kemiğe dayandı. Bu kadar hukuksuzluga katlanmak onur kırıcı bir mesele haline gledi. Mahkeme hukuksuzluğu bizim üzerimizden sürdürüyordu. Orada oturduğumuz sürece bu hukuksuzluk devam edecek. Bunun aşılması konusundaki girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Yazılı Kürtçe ifade de iade edildi. Dolayısyıla bunlar yan yana getirilince bir karar alma aşamasına geldik. 21.duruşmaya kadar yaşananlar göstermiştir ki bu mahkeme bu yargılamayı yapma selahitiyetine ve gücüne sahip değil.

Çekilme kararımız sadece bugüne ilişkindir. Bundan sonrası için mahkemenin takınacağı tutama bakarak bir karar vereceğiz.

Bugünkü duruşmaya sadece altı kişi getirildi. Soruşturma zaten gizyiydi ama nerdeyse yargılama da gizli yürütülecek. Mahkemeye getirilecek kişileri biz duruşma sırasında öğrenebiliyoruz.. Müvekkilerimizin yazılı ifadesi dosyaya konmadı. Hukuksuzluk tavan yaptı. Sözün bittiği yedeyiz. Bu hukuksuzluğa ortak olmayacağız."

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.