Olan biten

Atilla Aksu

İstanbul Adliyesi’nde zabıt katibi. Kemal Keniçsiz’le, akrabasının boşanma davasının avukatlığını üstlenmesi nedeniyle 2004 yılında tanıştı. O günden beri de ilişkisini sürdürdü. Baktığı davalarla ilgili kendisinden bazı dosya ve evrakları isteyen Kerinçsiz’e yardımcı oldu. Tutuklanmasından sonra Muzaffer Tekin’le ilgili mahkeme kararlarını ve yürütülen soruşturmalara ilişkin evrakları yasaya aykırı olarak Kerinçsiz’e verdiği belirlendi. Bunun yanı sıra Bilgi ve Boğaziçi Üniversiteleri’nde yapılan ya da yapılmak istenen Ermeni ve Kürt Konferanslarına katılan bu üniversitelerde görevli akademisyenlerle ilgili yürütülen soruşturma evrakları ile Hrant Dink’in katili Ogun Samast’la ilgili bir takım belgeleri de Kerinçsiz’e verdi. Aksu’nun, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın damadının şirketleri, Taner Akçam, Abdullah Unakıtan, Ali Ülker, Murat Ülker, Şenol Çelik, Metin Çilci ve Türk İntikam Tugayı’nın tehdit mektubu gönderdiği bazı şahıslara ait dava dosyalarını ve belgelerini, İHD İstanbul Şube Başkanı Kiraz Biçici ile TCK'nin 301 ve 302. maddeleri ile ilgili davaları olup takipsizlik karan verilmiş kişilerin isim listelerini de de Kerinçsiz’e verdiği tespit edildi.
İddianamede örgütün özel görevlisi olduğu ve örgütün amaçlan doğrultusunda çalıştığı adliye içerisinden kimi doküman ve belgelerini memuriyet görevini suistimal ederek Kerinçsiz’e ulaştırıdığı belirtilen Aksu da sanıklar arasında yerini aldı.

22 Ocak 2008’de İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra 25 Ocakta tutuklandı.

“Silahlı örgüte üye olmak”, “Silahlı örgüte bilerek v e isteyerek yardım etmek”, “Görevi kötüye kullanmak”la suçlanıyor.

www.ergenekonuizliyoruz.com

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.