Olan biten

Hayrettin Ertekin

“Sosyete kuyumcusu” ya da “Semra Özal'ın kuyumcusu” olarak biliniyor. Adı çeşitli dolandırıcılık soruşturmalarına karışan Hayrettin ErTekin'in bir şekilde tanıştığı TSK mensupları ile iş bağlama ilişkilerine girdiği ortaya çıktı. İlk olarak 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesinin iki öğrencisine internet üzerinden Yunan bankalarını, hesaplarını boşalttırması ile gündeme gelmişti. Kendisini sorgulayan polisleri, "Paşalar bunun hasabını sizden soracak" diye tehdit eden Hayrettin ErTekin'in bu tehditlerinin boş olduğu ve tanıştığı generallerin ismini kullandığı daha sonra ortaya çıktı. İstanbul eski Mali Şube Müdürü Salih Güngör'ün de adının geçtiği bir tablo operasyonunda da ismi geçti.
Hayrettin Ertekin’e sahibi olduğu Business Channel'i “Ergenekon örgütü” için satın aldığını ve burada propaganda yaptırdığı gerekçesiyle örgütün silahlı üyesi olmak, örgüt üyeliği ve yöneticiliği suçlaması yöneltildi. Hayrettin ErTekin'in, ihale yolsuzluğuna karıştığı için son Yüksek Askeri Şura toplantısında terfi ettirilmeyip emekliye sevk edilen Tuğgeneral Mustafa Ethem Erdağı'nın, Savunma Sanayii Müsteşarlığına atanması için Vecdi Gönül ile bakanlıkta Erdağı'nın da katıldığı bir toplantı yaptığı da soruşturmada ortaya çıktı.

22 Şubat 2008’de İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra 26 Şubatta tutuklandı.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Suç Üstlenmeye azmettirmek”, “T.C. Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, “Suçu bildirmemek”, “Tutuklu hükümlünün yerini bildiği halde yetkili merciye bildirmemek”, “Yetkili makamların kanun ve düzenleyici işlemlere göre açıklanmasını yasakladığı ve niteliği bakımından gizli kalması gereken bilgileri temin etmek”le suçlanıyor.

www.ergenekonuizliyoruz.com

2 yorum:

  1. pezevenkler yalancının anasını sikeyim mi ne doalandırcılıgı ulan hakkım da benim hiçbir soruştuırma dahi olmadı sadece ergenekon diye uyduruk bir davanın içine atıldım pezevenkller.... hayrettin ertekin

    YanıtlaSil
  2. sizi mhkemeye verecegim bu yazıyı hemen kaldırmassanız dava açacagım size 2 gün süre....

    hayettin ertekin

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.