Olan biten

İstanbul'a kat çıkılıyor!


Başbakan'ın "on the record" sözlerini sır eyleyip çılgın bi gasteci cinliği fikirdeten Hıncal Uluç açıklamadı biz açıklıyoruz: Başbakan'ın kafasındaki proje hayata geçirildiğinde, İstanbul'a ayakkabıyla girmek yasak olacak. Detayları sır gibi saklanan projeyeyle, gişelerin orda pabuçların çıkarılması ve pofuduk terlik giyilmesi mecburiyeti getiriliyor. Şehrin üstüne bi kat çıkıldıktan sonra Kadir Topbaş'a "İstanbul Metropoliti" ünvanı verilmesi, projede öngörülen bir başka husus.

Sabah yazarı Hıncal Uluç'un Başbakan Tayyip Erdoğan'la yaptığı esrarengiz telefon görüşmesi, İncinmedia'nın teknik takibine takıldı. Konuşmanın taraflarından birinin "y" harfini ikizlettirerek ve genizden telaffuz etmesinden, diğerinin de sözlerinin arasına olur olmaz hıçkırıklı kahkahalar serpiştirmesinden olaya zamanında uyanmamız mümkün oldu ve derhal teyakkuza geçtik. İşte Uluç-Erdoğan görüşmesinin satırbaşları:


- Hıncal Uluç, bundan böyle basketbolculara verilecek prim konusunda tek kelime etmeyecek, önceki sözlerini yayınlayan televizyonlara ve gazetelere noter kanalıyla tekzip gönderecek.


- Tahminlerin aksine vize uygulaması yok. Onun yerine üst kata çıkacaklarda "beyaz" ve "türk" olma şartı aranıyor.

- Bu sefer iş baştan sıkı tutulup dikey göçe izin verilmeyecek. Kavruk bünyelerin, "Birine bakıp çıkcam abi" şeklindeki mazeretleri hiç bir şekilde dikkate alınmayacak.


- Üst şehirde ikamet koşullarını taşıyanların başları, arş-ı alaya yakın gelecek. Projenin mimari şartları arasında bu da var.

Not: Uluç'un, hali hazırdaki patronu, Başbakan'ın damadı Berat Albayrak'ın babası Sadık Albayrak ile 2000'li yılların başında giriştiği kalem düellosuna ve Uluç'un islami kesimlerle arasındaki mesafenin ortadan kalkışının kısa hikayesine göz atmak için tıklayınız
Hıncal Uluç'un köşesinde yayınladığı yazıya erişmek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.