Olan biten

Askeri tesise türban serbestisi

CHP'nin 29 Ekim resepsiyonuna katılıp katılmayacağı tartışıladursun, dananın kuyruğu, askeri sosyal tesisi olan bütün kent, ilçe ve kasaba merkezlerinde kopacak. İki hafta içinde, bağımsız "merkez üs"lerine sahip, değişik şiddetlerde, birbirini tetikleyerek peş peşe meydana gelecek bir dizi deprem bekleniyor. Deprem, bilhassa Bodrum, Marmaris, Antalya gibi turistik merkezlerde kurulu askeri tesislerde daha fazla hissedilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim'de köşkte vereceği resepsiyonla ilgili yeni protokol düzenlemesini haber veren davetiyeler, domino taşı gibi "vatan toprakları"na yayılacak bir dizi depreme dair rasathane raporları algısıyla okundu. 2. AKP Hükümeti döneminde, önce Ergenekon davaları, ardından da YAŞ kararlarıyla askerin gardını düşüren sivil otorite bu davetiyeyle başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere komuta kademesini başörtülü first lady'yi selamlamaya mecbur ederek nihai zaferini ilan etmeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak Yazarı Kürtaş Bumin gibi bazı yorumculara göre sadece köşkteki resepsiyon değil, deplasmanda oynanacak maçlar da, skoru başörtüsü lehine değiştirmek için uygun farsatlar sunabilir. Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın yanısıra iktidar kanadını temsilen Genelkurmay karargahında verilecek resepsiyona katılacak zevat eşlerini de getirirse "ezeli rekabet"te akut bir kırılma yaşanabilir. Aynı formaları giymiş alt lig takımları arasındaki maçlar için taşradaki askeri birliklerin repespiyonlarına eğilmek gerekiyor. Ender gelişen ataklar görülebilir ancak kadro derinliğine sahip taraf elbette daha şanslı.

Köşkte veya garnizonda veyahut da her ikisinde birden tesettüre reverans yapmış askeri kurmayın askeri tesislerde başörtüsü yasağını uygulamada tutması zor görünüyor. Özellikle tatil yörelerinde, sınırlarını "Mehmetçik"in beklediği en gözde arazilerde kurulu tesislerin talep akınına uğraması yüksek ihtimal.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.