Olan biten

Erdoğan: " Önce yumurtalar sussun"

Başbakan Erdoğan, kendisini protesto için yumurta fırlatan öğrencilerle masaya oturmayacağını söyledi. Öğrencilere "Önce yumurtayı bırakıp teslim olsunlar" diye seslenen Erdoğan, konuyla ilgili tasarının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını duyurdu. Tasarıda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde "Ateşsiz silahlar komidini" kurulması ve yumurta hareketlerinin sıkı denetim altına alınması öngörülüyor.

Erdoğan partisinin grup toplantısında yumurtalı eyleme karşı mücadele için alınacak önlemler paketini açıkladı. Buna göre, yumurta tavukçuluğu yapan çiftlikler terör odağı kabul edilerek derhal kapatılıyor, kabuklu ve haşlanmamış yumurtanın iç piyasa dolaşımına son veriliyor. Kabuğu soyulmuş yumurta ithalatı için Gambia ile Burkina Faso Ticaret Ateşeliği kanalıyla yürütülen müzakerelerin tamamlanma aşamasına geldiğini kaydeden Erdoğan, "Yumurta yerine dilimlenmiş hıyar yiyin. Onlarda da aynı gıda var" diye konuştu.

Hükümetin getirdiği düzenlemeyle yumurtalar için, biri bulundurma, öteki taşıma olmak üzere iki farklı ruhsat öngörülüyor. Yumurta yemekte ısrarlı olanlar Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak ellerindeki yumurtalar için kafile numarası almak zorunda. Tasarıda yumurta fırlatanlar için ise fırlatılan yumurtanın evsafına bağlı olarak çeşitli cezalar öngörülüyor. Buna göre çig ve çürük yumurta fırlatmanın cezası 7 yıldan başlıyor. Tasarı, yumurtanın önceden haşlanmış olması halinde, hakim takdirine bağlı olarak sürenin üçte bir oranında indirilebilmesine olanak sağlıyor. Haşlanmış yumurtanın kabuğu soyulduktan sonra fırlatılması durumunda ise ceza, üst sınırın yarısından fazla olamayacak.

Fırlatılan yumurtaların ruhsatsız olması hallerini de hükme bağlayan tasarıda, bu durumdakilerin cezalarının hesaplanmasında fen edebiyat fakültelerinin yüksek matematik kürsülerini yetkili kılıyor.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.