Olan biten


Askeri tesise türban serbestisi

CHP'nin 29 Ekim resepsiyonuna katılıp katılmayacağı tartışıladursun, dananın kuyruğu, askeri sosyal tesisi olan bütün kent, ilçe ve kasaba merkezlerinde kopacak. İki hafta içinde, bağımsız "merkez üs"lerine sahip, değişik şiddetlerde, birbirini tetikleyerek peş peşe meydana gelecek bir dizi deprem bekleniyor. Deprem, bilhassa Bodrum, Marmaris, Antalya gibi turistik merkezlerde kurulu askeri tesislerde daha fazla hissedilecek.
---------------------

Kürt siyaseti ANAP'ını arıyor

Kürt siyasetinin kendi ANAP'ını
aradığını düşünenler, barışma yemeğinde
 buna dönük adımların izlerini sürdü.

Barış ve Demokrasi Partisi Eşbaşkanı ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk'ün mensubu bulunduğu Türk Aşireti ile Metinan Aşireti'ne mensup Temelli ailesi arasında geniş katılımlı bir yemekle sağlanan barış, Kürt siyasetinin geleceğine ilişkin değişik yorumlara kaynaklık ediyor. Buna göre, "açılım", "eylemsizlik kararı" ve "müzakere süreci" gibi terimlerle ifade edilen bir döneme rastlayan barışma yemeğinin düpedüz diplomatik veçheleri var. Devletin korucu kadrolarının nefer kaynağı olarak bilinen, Metinan aşireti ile Kürt siyasetinin parlamentodaki uzantısını simgeleyen Türk Aşireti arasındaki bu temas, Kürt siyasetine stratejik yenilikler getirmeye aday.
-----------

Türban bölü CHP

Türban üzerinden başlatılan tartışmalar, CHP'nin bölüneceği iddialarını güçlendirdi. Gündelik siyaset içinde cereyan eden her türlü tartışmada kendi içinde kutuplaşmaktan kaçınamayan parti kadroları, "türban", ve "açılım"dan sonra, "hükümetle ve cumhurbaşkanıyla ilişkiler" kesirine de bölünerek paydalara ayrıldı. Grup Başkanvekilinin ağzından yapılan "katılmayacağız" açıklamasıyla resepsiyon konusunda önü kesilmek istenen Kemal Kılıçdaroğlu'nun durumu antrenman maçında tekme yiyen forvet oyuncusundan farksız.
---------------------

KCK tutuklusu başkanlara tahliye

PKK'nın referandum öncesinde ilan ettiği, ardında "eylemsizlik kararı"yla süresini uzattığı ateşkesin mükazekere için zemin ihtiyacını giderdiği ve ilerletici bir rol oynadığı kabul ediliyor. Kimlerle hangi seviyelerde görüşmeler yapıldığı hafiyelik meşgalesi olmaktan çoktan çıktı. Kimin muhatap alınacağı tartışmaları da geride bırakıldı.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.